Εκλογές στην ΕΠΟ μέχρι τον Οκτώβριο

Εκλογές στην ΕΠΟ μέχρι τον Οκτώβριο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αργότερο έως τον Οκτώβριο θα κληθεί να προσέλθει στις κάλπες το εκλογικό σώμα των ενώσεων προκειμένου να εκλέξει τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, όπως προέκυψε από τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, με 55 «ναι», 8 «όχι» και 3 λευκά, οι ΕΠΣ και οι ΠΑΕ ενέκριναν τις απαιτούμενες αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ ώστε οι εκλογές της να γίνουν το αργότερο έως τον Οκτώβριο και όχι το 2021.

Μάλιστα η συνέλευση ξεκίνησε επεισοδιακά, καθώς ο Ολυμπιακός και πέντε ΕΠΣ κατέθεσαν ένσταση με την οποία ζητούσαν να μην τροποποιηθεί το καταστατικό, διότι, κατά την άποψή τους, η θητεία της διοίκησης Γραμμένου εκπνέει τον Αύγουστο του 2021 και όχι το προσεχές φθινόπωρο.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε και που απαιτούνταν τα 3/4 του σώματος ώστε να εγκριθούν οι αλλαγές στο καταστατικό, ο Ολυμπιακός είχε στο πλευρό του τις πέντε ενώσεις (Πειραιά, Ηλείας, Λασιθίου, Χανίων, Ρεθύμνου), καθώς και δύο ΠΑΕ (Αρης και Λάρισα), και έτσι το «όχι» στις αλλαγές έλαβε 8 ψήφους. Επίσης, υπήρξαν 3 λευκά, της ΠΑΕ Ατρόμητος και των ΕΠΣ Κέρκυρας και Κεφαλονιάς. «Ναι» στην έγκριση των τροποποιήσεων του καταστατικού είπαν 55 ενώσεις και ΠΑΕ.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμφωνία με τη FIFA και την UEFA, καθώς και με το υπουργείο Αθλητισμού, ώστε οι εκλογές να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο, πριν από την αποχώρηση της διεθνούς επιτροπείας.

O Φούσεκ

Από τη δική του πλευρά, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ τόνισε: «Η επιτροπεία στην Ελλάδα δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον, καθώς FIFA και UEFA έχουν αποφασίσει ότι θα αποχωρήσουν στις 31/7/2020. Ηταν μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την παρουσία τους εδώ. Σημειώθηκε ότι η κυβέρνηση θέλει εκλογές σε όλες τις ομοσπονδίες το φθινόπωρο. Οι FIFA/UEFA προσπάθησαν να θέσουν ένα χρονοδιάγραμμα για τα ζητήματα του ποδοσφαίρου πριν από το φθινόπωρο. Δεν υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία, όλα τα επιχειρήματα συνηγορούσαν ότι οι εκλογές θα γίνουν μέχρι το τέλος Ιουλίου. Με σεβασμό βέβαια και στον αθλητικό νόμο, στο πλαίσιο του οποίου θα πρέπει να λειτουργούν και η ΕΠΟ και όλοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή