Αλλαξε… κανάλι και ο Σάντος

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κεκτημένη ταχύτητα δεν κράτησε το τρένο της AEK πάνω στις ράγες και ο εκτροχιασμός του έρχεται με τρόπο θεαματικό, στην πιο κρίσιμη καμπή της φετινής του πορείας. O Φερνάντο Σάντος πάτησε απότομα το φρένο και οι κλυδωνισμοί έφεραν τα πάνω κάτω στην ομάδα, μόλις έγινε γνωστό ότι αυτό που είχε προμηνύσει ο Πορτογάλος για το καλοκαίρι, ήλθε μέσα στο καταχείμωνο. Οι πρώτοι που άκουσαν από το στόμα του ότι παραιτείται, ήταν χθες το πρωί οι παίκτες. Οταν από τα χείλη του Σάντος βγήκε η λέξη «παραίτηση», όλοι αιφνιδιάστηκαν και προσπάθησαν μάταια να τον μεταπείσουν. Ιδια κατάληξη είχε και η συνάντηση με τον Μάκη Ψωμιάδη. Εγινε σε έντονο κλίμα το απόγευμα και αποδείχθηκε άκαρπη, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν κράτησε ήπια στάση. H AEK βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέου προπονητή, με τη διοίκηση να κατηγορεί τον Σάντος για την επιλογή του με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που της επιτέθηκε η NetMed, όταν αποφάσισε να σπάσει τη σύμβαση και να επιλέξει τον Alpha! Είναι περίεργη ορισμένες φορές η ζωή…

Οι αιτίες που οδήγησαν σ’ αυτές τις θεαματικές εξελίξεις είναι πολλές και δεν αναλώνονται μόνο στο γεγονός ότι ο Σάντος δυσαρεστήθηκε από το «καπέλο» με τις μετεγγραφές του Ιβιτς και του Ξενίδη. Από το περιβάλλον του έγινε γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις του με τον Μάκη Ψωμιάδη κρέμονταν από μία κλωστή. Αυτός τον κατηγόρησε κατ’ ιδίαν ότι έχει επαφές με τον Ολυμπιακό και ο προπονητής άρχισε να νιώθει άβολα όταν διαπίστωσε πως, έκτοτε, πάντα κάποιος άγνωστος βρισκόταν κοντά του όταν έβγαινε από το σπίτι του! Οταν έμαθε ότι παρακολουθούνται και οι άμεσοι συνεργάτες του, θεώρησε πως το ποτήρι ξεχείλισε και προτίμησε να αποχωρήσει προτού η κατάσταση γίνει χειρότερη. Ανάλογη κίνηση θέλησε να κάνει και παλαιότερα, όταν ο κ. Ψωμιάδης εισέβαλε χωρίς την άδειά του (και με απειλές) στα αποδυτήρια, αλλά μεταπείσθηκε κυρίως από τους παίκτες, οι οποίοι τον περιβάλλουν με εμπιστοσύνη. Μάλιστα ο Νικολαΐδης πήρε ανοιχτά θέση υπέρ του… Από την πλευρά της, η διοίκηση κατηγορεί τον Πορτογάλο για αποτυχημένες επιλογές, όπως αυτές των Ραμπεσαντραντανά, Μιελκάρσκι και Νάβας. Αργά το βράδυ αναμενόταν και επίσημη ανακοίνωση.

Β O Βασίλης Δανιήλ είναι ένας από τους υποψήφιους διαδόχους του Σάντος, αν και πιθανότερη φαντάζει μια λύση από το εξωτερικό. Ηδη, ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε από τον Μάριο Μπόνιτς να ψάξει για προπονητή από την Κροατία ή τη Γιουγκοσλαβία.

Β Προδότη, ανήθικο και ανέντιμο χαρακτήρισε ο Μιχάλης Τροχανάς τον Σάντος, μέσα από τη συχνότητα της EPA ΣΠΟΡ.

Πριν από καιρό εξέφρασα σε φίλο μου «τηλεάνθρωπο» την απορία: «Μα πού τους βρίσκετε όλους αυτούς και πώς τους επιλέγετε. Τα πορτρέτα τους συνθέτουν ειδική κατηγορία, άξια ιδιαίτερης μελέτης από ειδικούς». «Μα δεν τους επιλέγουμε εμείς, μου απάντησε, αυτοί μας επιλέγουν και είναι σχεδόν μόνο αυτοί και όχι οι άλλοι. Και η τηλεόραση πιστεύει ή απλώς ισχυρίζεται ότι αυτοί εκπροσωπούν την «κοινωνία» και καταθέτουν την «κοινωνική μαρτυρία».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT