Σούπερ Λιγκ 1: Με κόσμο ξανά οι εξέδρες

Σούπερ Λιγκ 1: Με κόσμο ξανά οι εξέδρες

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πράσινο φως για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, μετά την 3η αγωνιστική των πλέι οφ, «άναψε» έπειτα από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ 1. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και πλέον οι ομάδες αναμένουν τις τελικές κινήσεις της κυβέρνησης και των αρμόδιων υγειονομικών αρχών για το αν θα ανοίξουν ξανά οι θύρες των γηπέδων.

Μάλιστα, όπως συμφωνήθηκε το ανώτατο όριο παρουσίας του κόσμου στα γήπεδα θα είναι οι 8.000 θεατές ανεξάρτητα αν αυτός ο αριθμός είναι μικρότερος του 20% της συνολικής χωρητικότητας του γηπέδου (π.χ. ΟΑΚΑ), ενώ παράλληλα οι ομάδες κατέληξαν στο ότι η διεξαγωγή των αντίστοιχων αγώνων με αυτούς που έχουν γίνει ώς τώρα θα πραγματοποιηθεί επίσης χωρίς θεατές, εκτός και αν οι δύο ομάδες συμφωνήσουν εγγράφως για το αντίθετο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε περίπου στις 4.30 μ.μ. και έπρεπε να φτάσει λίγο πριν από τις 8 μ.μ. για να αποφέρει αποτέλεσμα και εν μέσω αντιπαραθέσεων κυρίως με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Επίσης είναι βέβαιο ότι για να γυρίσει κόσμος στα γήπεδα χρειάζεται νέο υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνα και νέο πλάνο εφαρμογής του (εγχειρίδιο) από τους γηπεδούχους. Η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Σε συνέχεια προηγούμενης ομόφωνης απόφασής του, το Δ.Σ. της Super League επιβεβαίωσε ομόφωνα (με τη θετική ψήφο και των 14 ΠΑΕ-μελών του) τη βούλησή του περί διεξαγωγής των λοιπών αγώνων των ομάδων της Super League της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2019-20) με την παρουσία φιλάθλων. Εισήγησή μας είναι να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων μέχρι του 20% της συνολικής χωρητικότητας του οικείου γηπέδου, αλλά μέχρι ανώτατου ορίου 8.000 φιλάθλων. Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι ο αναβληθείς αγώνας Ξάνθη – Ατρόμητος θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24/6/2020 και ώρα 20.00».

Ωρα εκλογών

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ θα βρεθούν ξανά σήμερα, αυτή τη φορά στα γραφεία της Λίγκας για να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του Συνεταιρισμού. Υποψήφιοι για την προεδρία είναι ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Λεωνίδας Μπουτσικάρης και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας. Νωρίτερα, χθες, πάντως ο Ολυμπιακός με επιστολή του στη διοργανώτρια αρχή ζητούσε να αναβληθεί η εκλογική διαδικασία και να παραταθεί η θητεία του Μηνά Λυσάνδρου μέχρι το τέλος των play off.

«Σας ζητούμε όπως θέσετε προς συζήτηση ως θέμα κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου (και μάλιστα ως δεύτερο θέμα συζήτησης) την παράταση της θητείας του προεδρείου της Superleague 1 μετά την 30ή Ιουνίου και ώς τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και κατ’ ακολουθία την αναβολή της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών σε χρόνο μετά τη λήξη της τρέχουσας περιόδου», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή.

Κ.Κ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή