Ποδόσφαιρο: Πλέι οφ με «κλάσικο», πλέι άουτ χωρίς ανάσα

Ποδόσφαιρο: Πλέι οφ με «κλάσικο», πλέι άουτ χωρίς ανάσα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κι αν ο Ολυμπιακός θεωρείται σίγουρος πρωταθλητής και έχει «αέρα» 26 βαθμών από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πορεύεται στα πλέι οφ χωρίς ορατό βαθμολογικό στόχο, με μόνο κίνητρο το γόητρο και τη φανέλα; Ακόμα και κάτω απ’ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, το «classico» του ελληνικού ποδοσφαίρου παραμένει ένα ντέρμπι που καθηλώνει όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα και όχι μόνο τους οπαδούς των δύο δημοφιλέστερων ομάδων της χώρας. Η αυριανή μονομαχία τους είναι αναμφισβήτητα το μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και ένα από τα πιο «καυτά» παιχνίδια της χρονιάς, όπως συμβαίνει πάντα, ανεξάρτητα από το τι κρίνει βαθμολογικά.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην είναι ανταγωνιστικός τα τελευταία χρόνια στο κυνήγι του τίτλου, παραμένει όμως ένας σπουδαίος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό.

Σχεδόν πάντα του βάζει δύσκολα και πολύ συχνά παίρνει θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι κι ας είναι πολύ πίσω στη βαθμολογία. Ιδιαιτερότητα; Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα στην ίδια περίοδο που το παιχνίδι θα γίνει χωρίς θεατές, την προηγούμενη λόγω τιμωρίας των «ερυθρολεύκων» και τώρα λόγω της COVID-19!

Ποδόσφαιρο: Πλέι οφ με «κλάσικο», πλέι άουτ χωρίς ανάσα-1

Στα άλλα δύο ματς των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ προβάλλει ως ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στον ΟΦΗ στην Τούμπα κι ας έχει τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη, ενώ το Αρης – ΑΕΚ αναμένεται πιο αμφίρροπο, παρότι ακολουθεί σε τέσσερις μέρες η μονομαχία τους στο Κύπελλο που είναι πολύ πιο σημαντική, ειδικά για τους γηπεδούχους.

Η ΑΕΚ έχει στο πρωτάθλημα το κίνητρο της 2ης θέσης ενώ ο Αρης είναι ουσιαστικά αδιάφορος βαθμολογικά.

Στη μάχη των πλέι άουτ, το παιχνίδι Ξάνθη – Παναιτωλικός θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό ποιος θα αποκτήσει πλεονέκτημα στην προσπάθεια αποφυγής των δύο τελευταίων θέσεων. Κρίσιμος για τον ίδιο στόχο είναι και ο αγώνας Λαμία – Πανιώνιος, καθώς οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν 4 βαθμούς στις πρώτες 2 αγωνιστικές των πλέι άουτ, μάζεψαν τη διαφορά και ελπίζουν βάσιμα για τη σωτηρία τους. Οι αναμετρήσεις Ατρόμητος – Αστέρας Τρ. και Λάρισα – Βόλος κρίνουν μόνο τη σειρά κατάταξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή