Εγγυήσεις για την παραμονή

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οση ικανότητα χρειάζεται η ισορροπία στον πάγο, άλλη τόση χρειάζονται ο Φερνάντος Σάντος και ο Μάκης Ψωμιάδης για να βρουν το σημείο επαφής, που θα οδηγήσει στη συνέχεια της συνεργασίας τους μέχρι το καλοκαίρι. H αναστροφή του κλίματος, μετά την παρέμβαση της «Ορίτζιναλ», ήταν απλώς η βάση μιας νέας συζήτησης που κράτησε πολλές ώρες, χωρίς κατάληξη. Οι διαφορές και τα παράπονα του Πορτογάλου τεχνικού ήταν πολλά για να γεφυρωθούν με… καλή διάθεση. Οι εγγυήσεις που ζήτησε θωρακίστηκαν από τους δικηγόρους του, καθώς ο ίδιος δεν έδειχνε διατεθειμένος να μείνει στηριζόμενος μόνο σε λόγια και υποσχέσεις. Οι όροι του αφορούσαν κυρίως στο ρόλο του Μάκη Ψωμιάδη, τον οποίο θέλει αφανή, περιορισμένο και μακριά από τα αποδυτήρια. Αυτά δεν έγιναν εύκολα δεκτά, οπότε οι ανακοινώσεις έμειναν στο συρτάρι και όλοι παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ σε αναμμένα κάρβουνα…

Το θρίλερ ξεκίνησε από νωρίς το πρωί. Οταν ο Σάντος βγήκε από το σπίτι του, διαπίστωσε ότι ένα αυτοκίνητο τον ακολουθούσε από κοντά. Εντονα εκνευρισμένος, γιατί πίστεψε πως ήταν άνθρωποι του Μάκη Ψωμιάδη (τον παρακολουθούσαν «άγνωστοι» εδώ και λίγες μέρες), άρχισε… σλάλομ και κατάφερε να ξεφύγει απ’ αυτούς που τον ακολουθούσαν, οι οποίοι ήταν τελικά μέλη συνεργείου τηλεοπτικού σταθμού. Οι παίκτες είχαν μάθει τις βραδινές εξελίξεις και τον περίμεναν στην προπόνηση, αλλά αυτός δεν πήγε. Δεν εμφανίστηκε ούτε στο αεροδρόμιο για να ακολουθήσει την αποστολή στη Θεσσαλονίκη για το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Κιλκισιακό, με συνέπεια να υπάρχουν ερωτήματα και πολλή αγωνία.

Ολες αυτές τις ώρες ο Σάντος ήταν στα γραφεία του νομικού του συμβούλου και από εκεί ετοίμαζε τις λεπτομέρειες για μια συμφωνία σε νέα βάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εκβίαζε για περισσότερα χρήματα. Απάντησε μόνο σ’ ένα τηλεφώνημα φίλου του δημοσιογράφου από την Πορτογαλία. Λίγο αργότερα, η ηλεκτρονική έκδοση της A BOLA ανέφερε πως βρίσκεται σε μια ατελείωτη διαπραγμάτευση με την AEK και φιλοξένησε μια λιτή δήλωσή του: «Απλώς συζητάμε χωρίς να έχουμε φτάσει σε κάτι οριστικό. Θα δούμε τι θα γίνει». Οι επαφές ήταν μέσω τρίτων και μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε γίνει νέο ραντεβού ανάμεσα στον Σάντος και τον Ψωμιάδη.

Β «Δεν αλλάζει τίποτα στην ομάδα», δήλωσε ο Αντώνης Μήνου που ανέλαβε προσωρινά την ευθύνη, μέχρι να ξεμπλέξει το θέμα του Σάντος. O ίδιος απέκλεισε από την αποστολή για το παιχνίδι με τον Κιλκισιακό τους νεοαποκτηθέντες Φόλια, Ξενίδη, Ιβιτς, γιατί έκρινε πως είναι ανέτοιμοι.

Β Δεκτές έγιναν από την ΕΕΟΔΕΠ οι προσφυγές της ΠΑΕ ΑΕΚ και οι Ραμπεσαντρατανά, Μιελκάρσκι τιμωρήθηκαν με διακοπή συμβολαίου για έξι και τρεις μήνες, αντίστοιχα. Οι προσφυγές των δύο παικτών για να μείνουν ελεύθεροι με υπαιτιότητα της AEK, απορρίφθηκαν. Είναι πιθανό, όμως, να προσφύγουν στη ΦΙΦΑ.

Εστω ότι σήμερα δεν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε αυτά τα προβλήματα. Θα χρειασθεί περισσότερος φόρος αίματος και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ας συζητήσουμε τουλάχιστον ένα θέμα άμεσο και πρακτικό: Να θεωρηθεί η χρήση ναρκωτικών κατ’ επείγον πρόβλημα δημόσιας υγείας και όχι ποινικό αδίκημα που μεταβάλλει τον απλό χρήστη σε έμπορο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT