«Δικαιώθηκαν οι προσπάθειές μου»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Βασίλης Νικάκης είχε φθάσει ένα βήμα μακριά απ’ την τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου του 1994, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τελικώς, παρακολούθησε τους αγώνες τηλεοπτικώς, καθώς «κόπηκε» την τελευταία στιγμή από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Τώρα, ο Κύρος Βασσάρας αναμένεται να καταφέρει ό,τι δεν πέτυχε ο κ. Νικάκης. Να γίνει δηλαδή ο πρώτος Ελληνας διαιτητής που θα σφυρίξει στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου. Και αυτό, αφού η FIFA τον συμπεριέλαβε στους «άρχοντες» των αγώνων του 17ου παγκοσμίου κυπέλλου, που θα φιλοξενηθεί, απ’ τα τέλη Μαΐου, στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. «Είναι για μένα ένα γεγονός που με κάνει πολύ χαρούμενο και με τιμά ιδιαιτέρως. Αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μου.

Εκανα και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για την ελληνική διαιτησία», δήλωσε χθες ο Κύρος Βασσάρας. Και πρόσθεσε: «Εχει βοηθήσει και η ΕΠΟ με το βάρος που έχει ρίξει στον τομέα των δημοσίων σχέσεων, αλλά πιστεύω ότι αποφασιστικό ρόλο έπαιξε η απόδοσή μου στα ευρωπαϊκά ματς. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βγάζει καλούς διαιτητές».

Σε ηλικία μόλις 18 ετών (1984), ο Κύρος Βασσάρας άρχισε να ασχολείται με τη διαιτησία, ενώ το 1995 συμπεριελήφθη στους πίνακες της Α΄ Εθνικής. Τρία χρόνια αργότερα, το 1998, πήρε το σήμα της FIFA. Η πρώτη μεγάλη διάκριση έρχεται το φθινόπωρο του 1999, όταν διηύθυνε τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κάτω των 17 ετών, στη Νέα Ζηλανδία. Ηταν ο αγώνας Βραζιλίας – Αυστραλίας, στο Οκλαντ (27/11/99) όπου επικράτησε η «σελεσάο» με 8-7 στα πέναλτι.

Από την περίοδο 2000-2001 διευθύνει αγώνες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρώτη συνάντηση των 36 διαιτητών που επέλεξε η FIFA για το παγκόσμιο κύπελλο, θα γίνει σε ειδικά σεμινάρια στη Σεούλ, από τις 20 έως τις 23 Μαρτίου.

H νέα αυτή επαφή δεν κατέληξε σε οριστική συμφωνία, παρά μόνο στη δέσμευση των δύο πλευρών ότι την επόμενη μέρα θα ξαναμιλήσουν, ξεκούραστοι και πολύ πιο ήρεμοι…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT