Επιστροφή στους τίτλους

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματός του, διανύοντας μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας του. Η νίκη του με 2-1 επί της ΑΕΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, πιστοποίησε ότι οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν φέτος χωρίς αντίπαλο. Το πρωτάθλημα είναι ήδη δικό τους, διεκδικούν επίσης το Κύπελλο, ενώ έχουν ελπίδες πρόκρισης στην 8άδα του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς στις 5 Αυγούστου θα κληθούν να «παλέψουν» απέναντι στη Γουλβς για να ξεπεράσουν το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο.

Με τη νίκη του επί της Ενωσης, ο Ολυμπιακός επέκτεινε το φετινό αήττητο σερί του στη Σούπερ Λιγκ στα 30 ματς, ενώ μετρά άλλα δέκα από πέρυσι. Σίγουρα η επιτυχία έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλο από του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα σύνολο ακαταμάχητο, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε την προσπάθεια χωρίς τον τραυματία Φορτούνη, ενώ στα μισά έχασε και τον Ποντένσε. Στον φετινό Ολυμπιακό, κυριάρχησε η ποδοσφαιρική λογική. Η διοίκηση κράτησε τον Μαρτίνς, παρά την απώλεια του τίτλου αλλά και του Κυπέλλου πέρυσι και εκείνος «μεταμόρφωσε» την ομάδα, κερδίζοντας παράλληλα και παίκτες. Κορυφαίο παράδειγμα ο Μπουχαλάκης που από «αποδιοπομπαίος τράγος» έχει γίνει από τους πλέον πολύτιμους παίκτες. Και όλα αυτά σε μια σεζόν-μαμούθ που ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου, με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν απέναντι στη Γουλβς τον Αύγουστο τα 59 επίσημα παιχνίδια.

Η δεύτερη θέση

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο ποια ομάδα θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στη «μάχη» που δίνουν ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Ενωσης, πέρασε με 2-0 από το «Βικελίδης» απέναντι στον Αρη και αύριο την περιμένει στην Τούμπα, στον πρώτο από τους δύο «τελικούς» που θα δώσουν μεταξύ τους με έπαθλο τη 2η θέση.

Στον ΠΑΟΚ, Βιεϊρίνια και Πέλκας δεν προλαβαίνουν την αυριανή αναμέτρηση, ενώ στην ΑΕΚ υπάρχει συμφωνία με την Τέρεκ Γκρόζνι για την απόκτηση του Νταμιάν Σιμάνσκι. Τέλος στον Αρη, ο Γιάννης Φετφατζίδης αποτελεί παρελθόν (έπειτα από μια εξαιρετική σεζόν) καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Αΐν, στο Ντουμπάι. Οι Αραβες θα δώσουν στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης περίπου 2 εκατ. ευρώ, ενώ η συμφωνία του Ελληνα μέσου είναι για τριετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή