Κωμωδία από τον Φώσκολο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τυπική εφαρμογή του «γράμματος του νόμου» οδήγησε τον αθλητικό δικαστή Κυριάκο Φώσκολο στον παραλογισμό της χθεσινής απόφασης που εξέδωσε για τα θλιβερά επεισόδια του ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και τις ποινές που επέβαλε στους «αιώνιους» αντιπάλους.

Ούτε στα χίλια και πλέον επεισόδια της γνωστής σαπουνόπερας που επιμελείται ο συνώνυμός του σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ένα τέτοιο επεισόδιο, αφού ο Ολυμπιακός, πέραν του μηδενισμού του στον έν λόγω διακοπέντα αγώνα, χάνει και δύο βαθμούς από το πρωτάθλημα της περιόδου 2002-2003 και όχι από τον φετινό βαθμολογικό πίνακα! Απίθανο και όμως ελληνικό, αφού ο κ. Φώσκολος, εφαρμόζοντας το άρθρο 32 του Πειθαρχικού Δικαίου της ΕΣΑΚΕ και όχι της ΕΟΚ, αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός για την επιβολή της αφαίρεσης στο οικείο πρωτάθλημα. Ταυτοχρόνα, όμως, το άρθρο 32 αναφέρει ότι, αν τελεσθούν επεισόδια στη διάρκεια των πλέι οφ, τότε η ομάδα αποβάλλεται και η αφαίρεση των βαθμών εφαρμόζεται από την επόμενη περίοδο.

Με τη λογική του κ. Φώσκολου και την εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου, θα μπορούσε να επιβάλει την αφαίρεση βαθμών στον Ολυμπιακό και στο πρωτάθλημα του 2004 ή όποτε του επέτρεπε η κακή διατύπωση του κανονισμού! Ο αθλητικός δικαστής αγνόησε παντελώς το άρθρο 25 του Πειθαρχικού Δικαίου, που προβλέπει τον αποκλεισμό της έδρας της υπαίτιας ομάδας, επειδή δίκασε με το άρθρο 32 που κρίνει τα επεισόδια τα οποία έγιναν εντός του αγωνιστικού χώρου, ως άκρως δυσφημιστικά για το άθλημα. Αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός να «γλιτώσει» την τιμωρία του κλειστού της Γλυφάδας και να υποδεχθεί την ΑΕΚ με «ανοιχτές» πόρτες.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ για την έκπτωση της αφαίρεσης των δύο βαθμών και πιστεύουν ότι θα δικαιωθούν, ενώ αν συμβεί κάτι τέτοιο, μοναδική ζημία τους, θα είναι το χρηματικό πρόστιμο των 8.700 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός βγήκε κερδισμένος από τον διακοπέντα σε βάρος του αγώνα σχετικά με την τελική διαφορά του σκόρ, αφού το 20-0 που αναγράφηκε, κακώς από τους διαιτητές στο φύλλο αγώνος, αντικαταστάθηκε από το 52-62. Σε περίπτωση ισοβαθμίας Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να καλύψουν διαφορά 10 πόντων, στη ρεβάνς του β΄ γύρου και όχι είκοσι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT