Σούπερ Λιγκ 1: Λιγοστεύουν οι εκκρεμότητες

Σούπερ Λιγκ 1: Λιγοστεύουν οι εκκρεμότητες

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κλασικό ντέρμπι ξεκινάει ο 2ος γύρος των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, με μόνο διακύβευμα όμως την… τιμή των όπλων και όχι κάτι σημαντικό στη βαθμολογία. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο στο άδειο ΟΑΚΑ τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, με φόντο μόνο το γόητρο καθώς η μάχη του τίτλου έχει κριθεί και μαθηματικά από την περασμένη Κυριακή υπέρ των «ερυθρολεύκων» και ο ίδιος δεν διεκδικεί κάτι. Τέταρτος ξεκίνησε τα πλέι οφ και τέταρτος θα παραμείνει, χωρίς να κερδίζει κάτι λόγω του αποκλεισμού του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν ξανά με πολλές και σημαντικές απουσίες, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που είναι πλήρεις και σε εξαιρετική κατάσταση, μετρώντας μόνο νίκες στις 5 αγωνιστικές του α΄ γύρου των πλέι οφ. Κίνητρο για τον Ολυμπιακό είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς ήττα και θεωρητικά, το αυριανό ντέρμπι είναι το ψηλότερο εμπόδιο στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια που έχει στο πρόγραμμά του. Οπως και να ’χει, η μονομαχία αυτή είναι το κλασικό ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου και πάντα προσφέρει συγκινήσεις. Ο Παναθηναϊκός μετρά μεν πολλές απουσίες αλλά είναι ανταγωνιστικός, με χαρακτηριστικό ότι στον α΄ γύρο των πλέι οφ ηττήθηκε μόνο από τον Ολυμπιακό.

Σούπερ Λιγκ 1: Λιγοστεύουν οι εκκρεμότητες-1

Το μόνο ανοικτό παράθυρο στα πλέι οφ είναι η μάχη για τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τη νίκη της στην Τούμπα, η ΑΕΚ ισοβαθμεί πλέον με τον ΠΑΟΚ και θεωρητικά έχει ένα πλεονέκτημα, με βάση το πρόγραμμα και την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων. Είναι μάλιστα ξεκάθαρο φαβορί αύριο απέναντι στον αποδεκατισμένο Αρη που με το ζόρι συμπληρώνει ενδεκάδα, την ώρα που ο ΠΑΟΚ θα έχει σαφώς πιο δύσκολη αποστολή απόψε στο Ηράκλειο κι ας είναι ο ΟΦΗ ουραγός στα πλέι οφ, χωρίς να έχει πετύχει ακόμα νίκη.

Καιρό τώρα τα πλέι άουτ είναι ουσιαστικά υπόθεση μόνο τριών ομάδων και έτσι παραμένουν. Η εντυπωσιακή αντεπίθεση του Πανιώνιου με τρεις νίκες και μία ισοπαλία, τον έφερε σε απόσταση βολής από Παναιτωλικό, Ξάνθη και του δίνει βάσιμες ελπίδες να αποφύγει όχι απλώς την τελευταία θέση και τον άμεσο υποβιβασμό, αλλά ακόμα και την προτελευταία θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Και οι τρεις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή, δίνουν σε αυτήν την αγωνιστική εκτός έδρας παιχνίδια, όλες με αντιπάλους χωρίς βαθμολογικό κίνητρο. Η Ξάνθη παίζει απόψε στη Λαμία και τη Δευτέρα, ο Πανιώνιος στη Λάρισα και ο Παναιτωλικός με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο σημερινός αγώνας Αστέρας Τρίπολης – Βόλος είναι αδιάφορος και δεν κρίνει κάτι ιδιαίτερο βαθμολογικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή