Απώλειες 4 δισεκ. ευρώ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊού

Απώλειες 4 δισεκ. ευρώ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊού

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσοδα σχεδόν 4 δισ. ευρώ πρόκειται να απωλέσουν οι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έως το 2021 από τη μάστιγα του κορωνοϊού, σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) την Τρίτη.

Η περίοδος που κλείνει όπως-όπως στις περισσότερες από τις 55 ευρωπαϊκές χώρες αφήνει πίσω της απώλειες εσόδων ύψους 1,6 δισεκ. ευρώ, ενώ τη σεζόν 2020-21 ο κορωνοϊός αναμένεται να στερήσει περί τα 2,4 δισεκ. ευρώ από τους συλλόγους στη Γηραιά Ηπειρο, κατά τον ECA.

Τα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνουν κέρδη από μεταγραφές, αλλά τα τακτικά έσοδα των συλλόγων.

«Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο οικονομικός αντίκτυπος του κορωνοϊού στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αποτελεί ήδη σεισμική δόνηση,» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του συνδέσμου, Τσάρλι Μάρσαλ.

«Οι οικονομικές συνέπειες δε σταματούν όταν επαναρχίζει το παιχνίδι,» είπε ο κ. Μάρσαλ, «αντιθέτως θα συνεχισθούν και την επόμενη σεζόν, και πρέπει να λάβουμε μέτρα για να έχουμε μια πιο βιώσιμη ποδοσφαιρική αγορά μακροπρόθεσμα,» πρόσθεσε.

Πηγή: ASSOCIATED PRESS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή