ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

3' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΡΕΠΕ να φθάσει ο «κόμπος στο χτένι», να απειληθούν καταλήψεις του αγωνιστικού χώρου του «Ειρήνης και Φιλίας» και διασυρμός του ελληνικού στίβου, ώστε να δώσει ο υφυπουργός Αθλητισμού εντολή στο OAKA, για να παραχωρήσει στον ΣΕΓΑΣ όργανα και να διεξαχθούν οι ημερίδες του κλειστού στίβου; Ουδείς είχε ενημερώσει τον κ. Κουράκη, τόσο καιρό που βρίσκεται στο υφυπουργείο, ότι η απογραφή των οργάνων και ο «εγκλεισμός» τους στις αποθήκες δεν μπορούσε να γίνει αυτή την περίοδο, λόγω των αγώνων του κλειστού στίβου;

ΑΟΧΙ, έχει ανεπαρκείς συμβούλους. Αν ναι, τότε, τι να πούμε…

ΑΛΛΑ, πολύ περισσότερο, τι να πούμε για τη θέρμανση στο «Ειρήνης και Φιλίας». Μπορεί η διοίκηση να υποστηρίζει ότι η κεντρική αίθουσα, όπου βρίσκεται ο στίβος, θερμαίνεται -και αυτό πιθανότατα να συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, γιατί ώς πριν από μία εβδομάδα δεν γινόταν-, αλλά την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου οι αθλητές της άρσης βαρών γυμνάζονταν με 7 βαθμούς και την Τρίτη 7 του μηνός, με 6,5. Ως το καλοκαίρι, οπότε θα «ζεστάνει» ο καιρός, θα θερμανθεί και η αίθουσα. Υπομονή.

ΑΛΛΑ τότε, θα έχει κλείσει το στάδιο για τα έργα βελτίωσης εν όψει του 2004. Οπότε η υπομονή μετατίθεται, τουλάχιστον για το καλοκαίρι του 2003…N. A. Κων.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, οι υφυπουργοί, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, αλλά και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται στην ώρα τους; Ρητορική είναι η ερώτηση. Φυσικά πληρώνονται στην ώρα τους. Τότε, γιατί όσοι εργάσθηκαν για τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ελληνορωμαϊκής πάλης της Πάτρας, το οποίο έληξε στις 9 Δεκεμβρίου, παραμένουν απλήρωτοι; Και να επισημάνουμε ότι κάποιοι άρχισαν να εργάζονται γι’ αυτήν από τις 12 Οκτωβρίου. Δηλαδή, πριν από τρεις μήνες… N. A. Κων.

ΔΕέχουν περάσει παρά μόνον εννέα χρόνια από την είσοδο του Σωκράτη Κόκκαλη στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ, όταν ανέλαβε την προεδρία του ΤΑΚ Ολυμπιακός. Τότε, ο κ. Κόκκαλης έγινε ευπρόσδεκτος με «ανοιχτές αγκάλες» από τον τότε γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο και είχε παραστεί ακόμα και σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας. Τότε, ήταν ο συνετός επενδυτής που είδε τα χρήματά του να «πιάνουν τόπο» άμεσα, μέσω της δουλειάς του Γιάννη Ιωαννίδη και του Ζάρκο Πάσπαλι. Εννιά χρόνια μετά, ο κ. Ιωαννίδης δουλεύει στην ΕΟΚ και στο πόστο της εθνικής ομάδας, ενώ έχει μεσολαβήσει η πλήρης ρήξη των σχέσεών του με τον κ. Κόκκαλη. Οι αιτίες της πρόσφατης επίθεσης Κόκκαλη στον Βασιλακόπουλο δεν είναι απλώς προφανείς, αλλά απόλυτα δικαιολογημένες.

«ΕΓΡΑΨΕ… ιστορία ο αθλητικός δικαστής Κυριάκος Φώσκολος, με την πρόσφατη απόφασή του για τα επεισόδια του ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Και επειδή η ατιμωρησία στην Ελλάδα «γεννά» μεγαλύτερη βία και αντίδραση, ας ετοιμαστεί ο κ. Φώσκολος να εκδικάσει κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Με το άρθρο 32 και κατά το δοκούν…

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ή διαβάσατε πουθενά για αντίδραση του Παναθηναϊκού στην ευνοϊκή απόφαση του αθλητικού δικαστή για τον Ολυμπιακό; Μα, δεν υπήρξε αντίδραση, αφού οι «πράσινοι» γλίτωσαν την τιμωρία του Ντέγιαν Μποντίρογκα, θα πληρώσουν 4.700 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών τους και «ο μήνας έχει εννιά»!Γ.Β.

ΔΕείναι και τόσο ξαφνικός ο «έρωτας» του Σέρτζιο Μαρκαριάν για το Νίκο Λυμπερόπουλο. Είναι ένας από τους ελάχιστους Ελληνες παίκτες που είχε ξεχωρίσει από τότε που ήταν προπονητής στον Ιωνικό και θεωρεί ότι η κλάση του είναι πολύ μεγάλη για να χωρέσει στα ελληνικά σύνορα. O Ουρουγουανός πιστεύει ότι οι προκάτοχοί του δεν μπόρεσαν να αναδείξουν το ταλέντο του διεθνούς άσου και δική του φιλοδοξία είναι να τον κάνει τον πιο απαραίτητο παίκτη στον Παναθηναϊκό και στην εθνική ομάδα!

ΕΙΝΑΙ εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τον Ολιζαντέμπε. Ενώ είναι ο πιο γνωστός (στο εξωτερικό) παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος και γύρω από το όνομά του παίζονται δισ., κανείς από τους προπονητές του στον Παναθηναϊκό δεν τον έχει στη βασική ενδεκάδα. Λίγα παιχνίδια έπαιξε βασικός με τον Αναστασιάδη, άλλα τόσα με τον Κυράστα και μέχρι τώρα, ο Μαρκαριάν δείχνει να προτιμά στις προπονήσεις τον Βλάοβιτς για παρτενέρ του Κωνσταντίνου. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε….Χρ. Κ

ΜΠΡΑΒΟ στον Λεωνίδα Κόκκα που προτίμησε να στείλει τις χριστουγεννιάτικες ευχές του σε κάρτες της Unicef. O «ασημένιος» ολυμπιονίκης είναι γνωστός για την ευαισθησία του στα μικρά παιδιά, καθώς πριν από λίγους μήνες είχε χαρίσει ένα παγκόσμιο μετάλλιό του στην οργάνωση «Κάνε μια ευχή». Μακάρι και οι άλλοι αθλητές να ακολουθούσαν το παράδειγμά του… Σπυρ. Σπαν.

ΟΠΟΙΟΣ ανοίξει την ιστοσελίδα του «2004» θα νομίσει ότι έπαθε πρεσβυωπία, καθώς τα γράμματα διακρίνοται μόνο εάν «κολλήσει» κάποιος τα μάτια του στο κομπιούτερ. Σε ό,τι αφορά τα αθλήματα, στις αντίστοιχες σελίδες φιγουράρουν φωτογραφίες ξένων πρωταθλητών σαν να μην έχει η χώρα μας άξιους αθλητές… Κατά τα άλλα η ιστοσελίδα είναι καλή. H αγγλική έκδοση τουλάχιστον, γιατί ελληνική δεν καταφέραμε να βρούμε. Ισως επειδή είναι πολύ μικρά τα γράμματα… Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή