Σούπερ Λιγκ: Σε τεντωμένο… σεντόνι

Σούπερ Λιγκ: Σε τεντωμένο… σεντόνι

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ΟΑΚΑ εστιάζεται το ενδιαφέρον της σημερινής 9ης προτελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Εκεί όπου το βράδυ (21.30) η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, σε μια αναμέτρηση που, ούτε λίγο ούτε πολύ, έχει τον χαρακτήρα τελικού για τις δύο ομάδες ενόψει της κατάκτησης της 2ης θέσης με «έπαθλο» το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ, έπειτα από την επιστροφή των επτά βαθμών από το CAS την περασμένη Παρασκευή, αλλά και τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού την Κυριακή στο Φάληρο, σκαρφάλωσε ξανά στη 2η θέση και ουσιαστικά κρατάει την τύχη του στα δικά του χέρια. Σε περίπτωση που πάρει αυτός το τρίποντο ξεφεύγει έξι βαθμούς από την Ενωση και κλειδώνει την έξοδό του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μια στροφή πριν από το τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Αν οι δύο ομάδες έρθουν ισόπαλες, ο ΠΑΟΚ θα χρειάζεται έστω ένα βαθμό στην τελευταία αγωνιστική, όπου υποδέχεται στην Τούμπα τον Αρη.

Σούπερ Λιγκ: Σε τεντωμένο… σεντόνι-1

Η ΑΕΚ παίζει απόψε τα ρέστα της, καθώς η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που την κρατάει ζωντανή στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση. Αν η Ενωση πάρει τους τρεις βαθμούς «πιάνει» τον ΠΑΟΚ στους 71, υπερτερώντας στην ισοβαθμία, καθώς θα έχει περισσότερες νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια στην κανονική διάρκεια και στα πλέι οφ. Ομως, για να παραμείνει δεύτερη –έστω και σε ισοβαθμία– θα πρέπει να έχει το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τον ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική, όπου παίζει εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό. Η προετοιμασία των δύο ομάδων ολοκληρώθηκε χθες. Ο Μάσιμο Καρέρα θα διατηρήσει το 4-3-3 για την ΑΕΚ, αλλά πιθανότατα θα έχει αλλαγές στα πρόσωπα του αρχικού σχήματος. Ο Μάνταλος θα επιστρέψει στα χαφ, ενώ ο Βέρντε θα είναι στην ενδεκάδα στη θέση του Σιμάνσκι (παρόλο που ήταν εξαιρετικός με τον Παναθηναϊκό) και υπάρχει ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Μπακάκης αντί του Παουλίνιο.

Από την άλλη πλευρά στον ΠΑΟΚ, ο Αμπελ Φερέιρα συμπεριέλαβε στην  αποστολή τους Σφιντέρσκι και Ινγκασον, αν και η συμμετοχή του Ισλανδού παραμένει αμφίβολη. Οσον αφορά τον Πολωνό επιθετικό, ακολούθησε κανονικά ολόκληρη την προπόνηση.

Στα άλλα σημερινά ματς, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο «Γεντί Κουλέ» και ο Αρης τον Παναθηναϊκό στο «Βικελίδης». Στους «ερυθρόλευκους» ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε εκτός αποστολής τη… μισή ενδεκάδα, προκειμένου να δώσει ανάσα σε παίκτες καθώς η σεζόν έχει ακόμη δρόμο, αφού ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και τη ρεβάνς με τη Γουλβς στην Αγγλία. Ετσι στην Κρήτη δεν ταξίδεψαν οι Σα, Γκιγέρμε, Καμαρά, Σεμέδο, Τσιμίκας και Σισέ.

Θάνατος Γκονζάλες

Στο άλλο ματς, ο Μίκαελ Ενινγκ θα βασιστεί σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες οι οποίοι δεν ξεπερνούν τους 16. Η είδηση πάντως που σκιάζει την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό είναι ο αιφνίδιος θάνατος ενός πρώην παίκτη της ομάδας, του Σέρχιο Γκονζάλες, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 58 ετών, καθώς υπέστη καρδιακή προσβολή την ώρα που έκανε τζόγκινγκ.

Στον Παναθηναϊκό, ο Δώνης άφησε εκτός αποστολής τον Διούδη, αφού κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να ξεκινήσει ο νεαρός Βασίλης Ξενόπουλος. Στα μεταγραφικά στη λίστα του Τσάβι Ρόκα φαίνεται να βρίσκεται ο Λικά της Μπελενένσες. Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή