Τελευταίος χορός σωτηρίας

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την κατάκτηση του 45ου τίτλου του, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ ρίχνει αυτό το Σαββατοκύριακο την αυλαία του.

Η φετινή διοργάνωση σίγουρα δεν θα ξεχαστεί εύκολα, καθώς δεν είναι μόνο η πανδημία του κορωνοϊού που την επηρέασε αρνητικά, όπως βέβαια και όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το θέμα της πολυϊδιοκτησίας είναι ακόμα ανοιχτό και δεν αποκλείεται οι αποφάσεις που θα (ξανά) ληφθούν να επηρεάσουν εκ νέου τη μάχη για τη δεύτερη θέση, αλλά και τις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Επίσης ανοιχτό παραμένει πάντα το θέμα της αναδιάρθρωσης, η οποία αν προχωρήσει είναι πολύ πιθανό να ακυρώσει όλη τη διαδικασία των πλέι άουτ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού μεταξύ Πανιωνίου, Ξάνθης και Παναιτωλικού είναι αυτή που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στη σημερινή 7η και τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ, η ομάδα του Αγρινίου που είναι σε καλύτερη μοίρα από όλους υποδέχεται τον Βόλο και της αρκεί η ισοπαλία για να σφραγίσει την παραμονή της.

Την ίδια ώρα ο Πανιώνιος παίζει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και η Ξάνθη στη Λάρισα με την ΑΕΛ. Οι ακρίτες, αν κερδίσουν, πάνε τουλάχιστον στο μπαράζ (αν γίνει), ενώ μένουν στην κατηγορία αν ο Παναιτωλικός ηττηθεί, καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία, στέλνοντας στο μπαράζ τους Αγρινιώτες. Ο Πανιώνιος που είναι τελευταίος πηγαίνει στη διαδικασία του μπαράζ μόνο αν φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από την Ξάνθη, ενώ έχει το πλεονέκτημα στην περίπτωση που οι δύο ομάδες τελικά ισοβαθμήσουν. Αυτό θα συμβεί αν η Ξάνθη ηττηθεί από την ΑΕΛ και ο Πανιώνιος έρθει ισόπαλος στο Περιστέρι. 

Τελευταίος χορός σωτηρίας-1

Στα πλέι οφ, έπειτα και από την απόφαση της ΑΕΚ να μην καταθέσει ένσταση για τον αγώνα της με τον ΠΑΟΚ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραμένει το φαβορί για τη 2η θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αύριο για την τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αρη, ενώ η Ενωση παίζει στο «Καραϊσκάκη» με τον Ολυμπιακό.

Σενάριο ανατροπής

Το μοναδικό σενάριο που ανατρέπει τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι να ηττηθεί ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να φύγει νικήτρια από το Φάληρο. Ετσι οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με την ΑΕΚ όμως να υπερτερεί. Αν δεν αλλάξει κάτι αύριο, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια έχουν ως εξής: Ο Ολυμπιακός θα μπει από τον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει από τον β΄ προκριματικό γύρο ως 2ος από το πρωτάθλημα, ενώ η ΑΕΚ θα βρεθεί στον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ως 3η από το πρωτάθλημα ή ως Κυπελλούχος αν κερδίσει τον Ολυμπιακό στον τελικό της 26ης Ιουλίου.

Τέλος, Αρης και ΟΦΗ ξεκινούν από τον β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα, αφού ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής για τελευταία χρονιά στα ευρωπαϊκά κύπελλα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή