ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Τελικός στις 30 Αυγούστου

Κύπελλο Ελλάδας: Τελικός στις 30 Αυγούστου

Με δύο καυτά θέματα στο τραπέζι συνεδρίασε χθες η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Την αναδιάρθρωση της Σούπερ Λιγκ 1 της ερχόμενης σεζόν και τον ορισμό του τελικού Κυπέλλου της περασμένης σεζόν. Η αποφασιστικότητα της επιτροπής εξαντλήθηκε στο θέμα του τελικού, με την πρόταση για το ΟΑΚΑ, την 30ή Αυγούστου, να συγκεντρώνει 12 ψήφους υπέρ. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League Λεωνίδας Μπουτσικάρης και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Τάκης Αγραφιώτης ψήφισαν για να διεξαχθεί ο τελικός την Πέμπτη 30 Ιουλίου. Λευκό έριξε ο β΄ αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης, ενώ απών ήταν ο πρόεδρος της ΑΕΚ Βαγγέλης Ασλανίδης.

Εχει ενδιαφέρον πως, σύμφωνα με την προκήρυξη που τροποποιήθηκε μόλις πέρυσι το καλοκαίρι, ο τελικός δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί στην έδρα των φιναλίστ. Αρα ΟΑΚΑ (ΑΕΚ) και Καραϊσκάκη (Ολυμπιακός) αυτόματα θα έπρεπε να τεθούν εκτός συζήτησης. Βέβαια και η ημερομηνία έχει κάποια… ελαττώματα, αφού στις 3 Σεπτεμβρίου η Εθνική Ελλάδος έχει παιχνίδια για το Nations League κόντρα στη Σλοβενία και μετά στις 6/9 με το Κόσοβο. Η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του Φαν Σιπ θα γίνει μία ημέρα μετά τον τελικό, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Το ένα θέμα, έστω και ανορθόδοξα, φαίνεται πως λύθηκε. Το άλλο, η αναδιάρθρωση, μετατέθηκε για τις 3 Αυγούστου, με την ΕΠΟ να αναβάλλει κατά μία εβδομάδα την απόφασή της. Ολα δείχνουν πως η επιθυμία της ομοσπονδίας για αύξηση των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 1 θα παραμείνει… επιθυμία, αφού η Super League, με ψήφους 13-1, είπε ένα ηχηρό «όχι» στην αναδιάρθρωση, ενώ και με ανακοίνωσή της διεμήνυσε πως το επόμενο πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει εάν η ΕΠΟ, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο, αποφασίσει να αυξήσει τις ομάδες.

«Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να μην τροποποιήσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος αγων. περιόδου 2019-2020, να αντιταχθεί στην αναδιάρθρωση και να εμμείνει στη διοργάνωση του πρωταθλήματος με 14 ομάδες, κατά πιστή τήρηση της προκήρυξης. Σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση της Super League δεν γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα Super League αγων. περιόδου 2020-2021 και δεν θα καταθέσει προκήρυξη», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της λίγκας. Με αυτή την απόφαση, ο Πανιώνιος (που ψήφισε υπέρ) υποβιβάζεται οριστικά στη Σούπερ Λιγκ 2. Στο πλευρό της η Super League έχει και την UEFA, η οποία με τη σειρά της δεν είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης της μεγάλης κατηγορίας.

• Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους διαιτητές που θα βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία, με το όνομα του Γιώργου Κομίνη να μη βρίσκεται σε αυτή.

• Ο Γρηγόρης Γεωργάτος αναλαμβάνει το πόστο του συντονιστή στρατηγικού πλάνου των εθνικών μας ομάδων, έπειτα από εισήγηση του Κώστα Κωνσταντινίδη, που είναι τεχνικός διευθυντής σε όλα τα τμήματα της «γαλανόλευκης».