Πλώρη για «λιμάνι» ο Σούμποτιτς

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O εξαναγκασμός του Ηλία Ζούρου, σε παραίτηση από τον πάγκο του Ολυμπιακού άνοιξε το δρόμο της συνεργασίας των «ερυθρολεύκων» με τον Σλόμπονταν Σούμποτιτς, ο οποίος καταφθάνει στην ομάδα του Πειραιά για να οδηγήσει σε πιο… ήσυχα νερά. O Ηλίας Ζούρος αποτελεί και τυπικά παρελθόν, από χθες το πρωί, όταν ειδοποιήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της KAE Σωκράτη Κόκκαλη κι ενώ ο ίδιος ο προπονητής δεν είχε την ίδια επιθυμία, αφού δεν παραιτήθηκε, ύστερα από την ήττα του ντέρμπι με την AEK, αλλά το διέπραξε, μετά την προχθεσινή νίκη επί της Μάλαγα. Σε φιλικούς τόνους, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της KAE, ο Ζούρος και οι τρεις συνεργάτες του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες έγιναν αποδεκτές, σε πνεύμα σύμπνοιας και αμοιβαίας εκτίμησης.

Μπορεί να χρειάστηκε το πέρασμα 19 άκαρπων μηνών προκειμένου ο κ. Κόκκαλης να εκτιμήσει ότι το «πείραμα» του Ηλία Ζούρου δεν μπορούσε να συνεχισθεί. Στο ερώτημα ποιος είναι ο απολογισμός του Ζούρου στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, μόνον ο κ. Κόκκαλης, που επέλεξε και στήριξε τον 35χρονο προπονητή, μπορεί να απαντήσει…

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός απώλεσε τον περσινό τίτλο στον τελικό των πλέι οφ, με το «εύθραστο» 3-2, έδωσε πίστωση χρόνου στον Ζούρο και «ξεγέλασε» τον κ. Κόκκαλη, που προφανώς βολευόταν με την προσωπική επιλογή του…

Ο Σούμποτιτς περίμενε και το προηγούμενο καλοκαίρι το… νεύμα του Κόκκαλη, αλλά τελικά ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο παραιτήθηκε στις 26 Νοεμβρίου. O Σούμποτιτς θα παραμείνει στον πάγκο της Σλοβενίας και στον Ολυμπιακό θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δυόμισι ετών, με ετήσιες αποδοχές 380.000 ευρώ (130 εκ. δρχ.). Οι συνεργάτες του θα είναι οι Παπαχατζής και Γκέκος, με τους οποίους δούλεψε στον Παναθηναϊκό και ο Κώστας Ντάκουλας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT