Γιουρόπα Λιγκ: Αγριεμένη Ιντερ για το τρόπαιο

Γιουρόπα Λιγκ: Αγριεμένη Ιντερ για το τρόπαιο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κι αν η Σαχτάρ είχε τρομάξει τους πάντες με την επιβλητική προέλασή της μέχρι τον ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ;

Η Ιντερ του Κόντε δεν θορυβήθηκε στο ελάχιστο από τα απειλητικά μηνύματα των Ουκρανών, εμφανίστηκε σαν… οδοστρωτήρας στο Ντίσελντορφ, σκόρπισε στους πέντε ανέμους την αντίπαλό της και με το εμφατικό 5-0 πήρε μια εντυπωσιακή πρόκριση για τον τελικό.

Το γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 19΄ έδωσε από την αρχή μια ασφάλεια στους Μιλανέζους, που έγινε σιγουριά όταν ο Ντ’ Αμπρόσιο, πάλι με κεφαλιά, έκανε το 2-0 στο 64΄. Η Σαχτάρ κατέρρευσε και μοιραία δέχθηκε άλλα τρία γκολ από τον Λαουτάρο στο 74΄ και τον Λουκάκου στο 78΄ και στο 84΄. Ο Βέλγος επιθετικός έφτασε τα 32 γκολ φέτος και σκόραρε για 10ο σερί παιχνίδι στη διοργάνωση.

Αντίπαλος της Ιντερ στον τελικό της Παρασκευής θα είναι η Σεβίλλη, η ομάδα που έχει συνδέσει το όνομά της με το Γιουρόπα Λιγκ περισσότερο από κάθε άλλη στη σύντομη ιστορία του.

Αν και δεν εμφανίστηκαν ως φαβορί και βρέθηκαν από το πρώτο δεκάλεπτο να κυνηγούν το σκορ, οι Σεβιγιάνοι έκαναν την ανατροπή, νίκησαν 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προκρίθηκαν στον 6ο τελικό της ιστορίας τους, με μια πολύ σημαντική υποσημείωση: κατέκτησαν το τρόπαιο και τις πέντε προηγούμενες φορές, από το 2006 έως σήμερα.

Αυτή η… λεπτομέρεια δείχνει ότι η Σεβίλλη είναι η ομάδα που ξέρει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη τις ιδιαιτερότητες του Γιουρόπα Λιγκ και δεν έχει κάτι να φοβηθεί από τη φήμη και το πολύ πιο πλούσιο ρόστερ της Ιντερ. 

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν καταστροφικό για τις ομάδες του Μάντσεστερ: τον αποκλεισμό-σοκ της Σίτι από τη Λυών ακολούθησε η ήττα της Γιουνάιτεντ από τη Σεβίλλη. Οι «μπέμπηδες» αποκλείστηκαν για τρίτη φορά φέτος στον ημιτελικό μιας διοργάνωσης, όπως συνέβη και στο Κύπελλο και στο Λιγκ Καπ Αγγλίας. Είναι η πρώτη φορά μετά 31 χρόνια που κλείνουν μία τριετία χωρίς κανέναν τίτλο, χωρίς αυτό να απειλεί το μέλλον του Σόλσκιερ στην ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή