Τσάμπιονς Λιγκ: Αποφασισμένη για το τρόπαιο η Παρί

Τσάμπιονς Λιγκ: Αποφασισμένη για το τρόπαιο η Παρί

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι καλύτερο από το να γιορτάσεις τα 50ά σου γενέθλια με την παρθενική σου παρουσία στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Παρί Σ.Ζ. έκανε μισό αιώνα… υπομονή, δαπάνησε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, εκμεταλλεύτηκε βέβαια και το γεγονός ότι η χθεσινή αντίπαλός της ήταν πιο άπειρη από αυτήν, αλλά τελικά ο στόχος επετεύχθη. Οι Γάλλοι έκαναν πάρτι με καλεσμένη τη Λειψία, επικράτησαν με 3-0 και έκλεισαν θέση για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Η Παρί Σ.Ζ. άνοιξε το σκορ μόλις στο 13ο λεπτό, με μια τεχνική κεφαλιά του Μαρκίνιος, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντι Μαρία. Οι Παριζιάνοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου με τον Ντι Μαρία, έπειτα από εξαιρετικά ασίστ με το τακουνάκι του Νεϊμάρ. Το 3-0 διαμόρφωσε ο Μπερνάτ, πάλι με κεφαλιά, στο 56ο λεπτό.

Ο άλλος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ διεξάγεται απόψε. Από τη μια βρίσκεται σίγουρα ο Γολιάθ. Η Μπάγερν που ούτως ή άλλως φοβίζει, πόσο δε τώρα που προέρχεται από το εντυπωσιακό 8-2 κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Από την άλλη, βέβαια, τη Λυών και Δαβίδ δεν τη λες. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται στη σκιά της Παρί Σ.Ζ. στη Γαλλία, παρ’ όλα αυτά όμως τον τρόπο της τον έχει.

Σίγουρα ο αποψινός ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό δεν είναι άλλο από τους Βαυαρούς, που ήδη έχουν γράψει Ιστορία, καθώς έγιναν η πέμπτη ομάδα που σκοράρει 8 γκολ σε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ παράλληλα υποχρέωσαν την Μπάτσα στη βαρύτερη ήττα της ιστορίας της στη διοργάνωση.

Βέβαια για τους… προληπτικούς η Μπάγερν μετράει τέσσερις σερί αποκλεισμούς στην τετράδα (2014, 2015, 2016 και 2018), ενώ τελευταία φορά που βρέθηκε στον τελικό ήταν το 2013, όταν και πήρε το τρόπαιο.

Από την άλλη, όταν έχεις αποκλείσει διαδοχικά τη Γιουβέντους του Κριστιάνο (σε διπλό ματς) και τη Μάντσεστερ Σίτι των δισεκατομμυρίων και του Γκουαρδιόλα, πλέον είσαι ικανός για όλα. Κάπως έτσι μπορεί να αισθάνεται και η Λυών που έφτασε στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και έχει να παίξει μπάλα από τον Μάρτιο, καθώς το πρωτάθλημα στη Γαλλία διακόπηκε.

Η ομάδα του Γκαρσία βρίσκεται για δεύτερη φορά στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και τέταρτη οποιασδήποτε διοργάνωσης. Πάντως, για όσους κοιτούν και την παράδοση, και την προηγούμενη φορά που έφτασε μέχρι εδώ, η Μπάγερν ήταν αυτή που της έκοψε τον δρόμο για τον τελικό.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή