Αποψη: H χώρα του παραλόγου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 25 Αυγούστου θα αρχίσει επισήμως η νέα ποδοσφαιρική περίοδος για τις ελληνικές ομάδες, με τον αγώνα ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Τούτο σημαίνει ότι η προηγούμενη έχει ολοκληρωθεί.

«Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε». Βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Στη χώρα, όπου συχνά τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζουμε. Γιατί, λοιπόν, να θεωρήσετε δεδομένο ότι τελειώσαμε με τις εκκρεμότητες της περασμένης περιόδου; Κακώς…

Για τις 30 του μηνός έχει ορισθεί η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου, Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Και εξαρχής είχε τεθεί το ερώτημα: με ποιους παίκτες θα εμφανισθούν οι ομάδες στο ΟΑΚΑ; Με αυτούς, που διαθέτουν ή με εκείνους, που είχαν κατά την περίοδο για την οποία θα γίνει ο αγώνας; Η λογική επιτάσσει το δεύτερο. Και ελήφθη η λογική απόφαση.

Κάθε άλλο, όμως, παρά λογικό είναι να διεξαχθεί ο τελικός όταν ήδη οι ομάδες έχουν αλλάξει ρόστερ. Και φθάνουμε στο κρίσιμο ερώτημα: πώς καταλήξαμε εδώ; Ποιος ευθύνεται; Μα, φυσικά, οι… ομάδες, που παραχώρησαν παίκτες και έκαναν μεταγραφές τόσο… νωρίς. Γιατί ν’ αφήσει ο Ολυμπιακός τον Τσιμίκα και τον Ομάρ και να μείνει ουσιαστικά χωρίς πλάγιους αμυντικούς;

Δεν γνωρίζουν οι άνθρωποί του πού βρίσκονται;

Σοβαρά, τώρα, υπεύθυνη για το χάος είναι η ΕΠΟ. Αυτή, που αρχικά όρισε ως γήπεδο διεξαγωγής τη… Ριζούπολη για τις 26 Ιουλίου, και, παρά την αντίθετη εισήγηση της αστυνομίας, επέμενε σε αυτήν, μολονότι ο Ολυμπιακός αποδεχόταν να παίξει στην έδρα της ΑΕΚ, το ΟΑΚΑ, την ίδια ημερομηνία ή, έστω δύο ή τρεις μετά. Αλλά και την ΟΥΕΦΑ, που ζήτησε ο αγώνας να τελεσθεί έως τις 3 Αυγούστου, αγνόησε η ΕΠΟ. Θα μου πείτε, για ένα μηδενικό κάνεις έτσι; Σωστά.

Τελικά, η ΕΠΟ υπάρχει για να προάγει το ελληνικό ποδόσφαιρο ή για να το υπονομεύει;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή