Μεγάλη ανατροπή σε τρία λεπτά

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛ ABIB. Εστω και μια… με τάκλιν του Γιώργου Σιγάλα η εθνική ομάδα έφυγε νικήτρια από το Τελ Αβίβ (74-73) επί του Ισραήλ, αφού χρεώθηκε να βλέπει την πλάτη των γηπεδούχων στο σκορ για 38 λεπτά. H ψυχική δύναμη των Ελλήνων παικτών, που μεταδόθηκε κυρίως από τον πάγκο, αποδείχθηκε αλύγιστη, αλλά και ανώτερη από την επιπολαιότητα που είχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο παιχνίδι του.

Η εθνική «έκλεψε» τη νίκη, στο τέταρτο προκριματικό παιχνίδι του 33ου ευρωμπάσκετ, αλλά άξιζε να συνεχίσει αήττητη την πορεία της προς την τελική φάση της Σουηδίας, καθώς ήταν καλύτερη ποιοτικά από το Ισραήλ.

Η αστοχία των διεθνών από τη γραμμή του τρίποντου, αλλά και από τις ελεύθερες βολές, σε συνάρτηση με την καλύτερη άμυνα που έπαιξαν οι Ισραηλινοί και στα τρία πρώτα δεκάλεπτα δημιούργησαν άγχος στην ελληνική ομάδα, με αποτέλεσμα να πλησιάζει στο σκορ και να μειώνει τη διαφορά μέχρι και τους δύο πόντους (49-47, στο 28΄), αλλά να μην μπορεί να επιβάλει τον δικό της ρυθμό.

Η τρίτη ευκαιρία που έδωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης στον Φραγκίσκο Αλβέρτη ήταν και καθοριστική. H εθνική με ένα σερί 16-2 προηγήθηκε 71-68 και ήρθε το… ποδοσφαιρκό κλέψιμο του Σιγάλα για να στέψει με επιτυχία την ελληνική προσπάθεια.

Στα αποδυτήρια ο Γιάννης Ιωαννίδης επικαλέστηκε μια λαϊκή ρήση: «Οσο ζω ελπίζω ότι θα κερδίζω», είπε ο «ξανθός» και συνέχισε: «Εχω πει στους παίκτες μου ότι τους θέλω χαμάληδες. Χωρίς να παίξουμε καλά γυρίσαμε το σημαντικότερο παιχνίδι του ομίλου».

ΙΣΡΑΗΛ: Γκόρντον 5, Σαρπ 11 (3 τριπ.), Ναόρ 2, Λούμπιν 9 (1 τριπ.), Σέλεφ 8, Μπερστάιν 10 (2 τριπ.), Ταπίρο 9, Σάφαρ 19 (3 τριπ.), Γκριν, Μισραχί.

ΕΛΛΑΣ: Χαρίσης 7 (1 τριπ.), Χατζηβρέτας 3 (1 τριπ.), Παπαλουκάς 5, Παπανικολάου, Σιγάλας 5, Τσαρτσαρής 2, Αλβέρτης 19 (1 τριπ.) Ντικούδης 13, Ρεντζιάς 16 (2 τριπ.), Κακιούζης 4.

– O Γιάννης Ιωαννίδης που έγινε θεατής τρομοκρατικής επίθεσης. υποστήριξε ότι η πίστη των ορθόδοξων χριστιανών δεν πρέπει να κάμπτεται από τέτοια περιστατικά και να επισκέπτονται τους Αγιους Τόπους.

– Την άποψη να επιστρέψει στη FIBA το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εξέφρασε ο πρόεδρος της Μακάμπι, Σιμόν Νισραχί, στον πρόεδρο της EOK και της FIBA EURO, Γιώργο Βασιλακόπουλο. O κ. Νισραχί υποστήριξε πως η μεγάλη καθυστέρηση των χρημάτων της ULEB δημιουργεί μεγάλα οικονομικά προβλήματα στις ομάδες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT