Αποστολή εξετελέσθη…

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε η βροχή ούτε η άδεια Τούμπα μπόρεσαν να επηρεάσουν τον ΠΑΟΚ, που παίζοντας –κυρίως στο πρώτο ημίχρονο– πολύ καλό ποδόσφαιρο «έπνιξε» την Μπεσίκτας, επικράτησε με 3-1 και έκλεισε θέση στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια νίκη που δίνει στην ελληνική ομάδα, εκτός από το εισιτήριο της πρόκρισης, βαθιά οικονομική ανάσα. Και αυτό, διότι της εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή της παρουσία, καθώς ακόμα και αν αποκλειστεί, θα συνεχίσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας σίγουρα στα ταμεία της 8 εκατ. ευρώ. Οδηγός στη μεγάλη βραδιά του ΠΑΟΚ, ένας 18χρονος, ο Χρήστος Τζόλης, στο ντεμπούτο μάλιστα σε ευρωπαϊκό ματς. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, παρουσιάστηκε σαν έτοιμος από καιρό, πήρε από το χέρι την ομάδα του και, με δύο γκολ και μία ασίστ, υπέγραψε τη σπουδαία πρόκριση. 

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 7΄, με τον νεαρό να νικάει με σουτ μέσα από την περιοχή τον –ένα χρόνο μεγαλύτερό του– γκολκίπερ της Μπεσίκτας, Ερσίν. Στο 24΄, πάλι ο Τζόλης ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την πολύ καλή επιθετική προσπάθεια της ομάδας του, ενώ στο 30΄, ο ίδιος ήταν ο δημιουργός, με τον Πέλκα αυτή τη φορά να μην αστοχεί.

Η Μπεσίκτας μείωσε στο 37΄ με τον Λάριν, προσπαθώντας να ξαναμπεί στο ματς, ενώ έμεινε «ζωντανή» και στο 41΄ όταν ο Ερσίν (ο καλύτερος παίκτης της χθες) απέκρουσε το πέναλτι του Ακπομ. Ο «Δικέφαλος» έχασε στο δεύτερο ημίχρονο και άλλες σημαντικές ευκαιρίες, όμως το σκορ δεν άλλαξε.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ροντρίκο (44’ Λημνιός), Γιαννούλης, Τζόλης (83΄ Ζαμπά), Πέλκας (75΄ Εσίτι), Ακπομ.

Μπεσίκτας: Ερσίν, Λενς, Βίντα, Σίλβα, Ενσακαλά (80΄ Ναγίρ), Χάτσινσον, Ουισάλ, Μπόιντ (46΄ Οζιαγιουπ), Μενσά (70΄ Ντορουκιάν), Ενκούντου, Λάριν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή