ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΑ ΜΑΣ «τρελάνει» ο ΣΕΓΑΣ. Ενώ η Διεθνής Ομοσπονδία αποφάσισε να μειωθεί το βάρος των οργάνων της σφαιροβολίας, της δισκοβολίας και της σφυροβολίας για τους εφήβους, ο ΣΕΓΑΣ θα επιτρέψει στους αθλητές αυτής της ηλικιακής κατηγορίας να μετάσχουν στα πανελλήνια και στα διασυλλογικά πρωταθλήματα ανδρών. Και φυσικά, θα ρίχνουν με τα βαριά όργανα. Τότε, προς τι η αλλαγή; Ή, μήπως, ο ΣΕΓΑΣ σηκώνει δικό του «μπαϊράκι»; Προσέξτε δε, το εξής: οι αθλητές αυτοί θα προετοιμάζονται με διαφορετικά όργανα. Με το βαρύ για τους αγώνες των ανδρών, με το ελαφρύτερο για εκείνους των εφήβων. Και όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο, γνωρίζουν ότι είναι σχεδόν διαφορετικό αγώνισμα η ρίψη, π.χ., με σφαίρα 7,260 κ. από εκείνη με 6 κ.

ΘΑ ΑΝΤΙΤΕΙΝΟΥκάποιοι ότι με την αλλαγή των οργάνων, οι έφηβοι ρίπτες θα είχαν πολύ λίγους αγώνες. E, σε αυτό βρίσκεται λύση. Να θεσπισθούν διασυλλογικοί αγώνες εφήβων – νεανίδων και οι αθλητές και οι αθλήτριες αυτοί, όλων των αγωνισμάτων, να μη δικαιούνται συμμετοχής στους διασυλλογικούς ανδρών – γυναικών. Και, επίσης, να διεξάγονται και άλλοι αγώνες για εφήβους και νεάνιδες. Λύση υπάρχει. Μυαλό; N. A. ΚΩΝ.

ΤΟ… καλό τους πρόσωπο δείχνουν λίγες ημέρες πριν να κλείσει το OAKA, οι ιθύνοντες των ξενώνων. Αφού, χωρίς εξηγήσεις, απαγόρευσαν στους αθλητές να βάζουν τα αυτοκίνητα κοντά στο πάρκινγκ των ξενώνων, τώρα δεν επιτρέπουν σε όσους αθλητές δεν συμπεριλαμβάνονται στις καταστάσεις των φιλοξενούμενων, όχι μόνο να φάνε από το φαγητό που τους δίνουν οι συναθλητές τους αλλά, που λέει ο λόγος, και να πιουν… νερό από το εστιατόριο. Ανάμεσα στους πρωταθλητές υπάρχουν, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, παιδιά που δεν είναι εύπορα κι όμως προπονούνται με το όνειρο του 2004. Εκτός αυτών, ρούχα χάνονται στα πλυντήρια του OAKA. Μαθαίνουμε, όμως, ότι η υπεύθυνη έχει, ήδη, προσληφθεί και στο «2004». Φαντασθείτε τι θα γίνει εκεί… Θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τα… ρούχα.

ΤΟ… χρυσάφι πρέπει να ετοιμάζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του τένις Σπύρος Ζανιάς, καθώς η Λένα Δανιηλίδου κοντεύει να μπει μέσα στις 50 καλύτερες τενίστριες του κόσμου. Πριν από, περίπου, έναν χρόνο, ο κ. Ζανιάς έλεγε, σε συγκέντρωση δημοσιογράφων, «εάν μπει αθλητής μου μέσα στους 50 θα τον χρυσώσω». Μάλλον ο πρόεδρος πρέπει να ετοιμάζει το χρυσάφι, γιατί η Λένα δεν έχει ούτε προπονητή…

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ… προ της ώρας του έκανε το γραφείο Τύπου της «Αθήνα 2004» τον παγκόσμιο πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής Βλάση Μάρα. Ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι την κ. Αγγελοπούλου στην Κρήτη θα συνόδευαν οι Ελληνες ολυμπιονίκες και ανάμεσά τους και ο… Μάρας. Μακάρι να αποδειχθούν προφήτες… Σπυρ. Σπαν.

ΟΠΩΣ το προβλέψαμε, όσο θα βελτιώνεται ο καιρός, τόσο θα αυξάνεται η θερμοκρασία στις αίθουσες του «Ειρήνης και Φιλίας». Ετσι, από τους 6,5 βαθμούς αρχικά και τους 7 έπειτα, που είχε στην αίθουσα άρσης βαρών την εβδομάδα των χιονιών, την προ-προηγούμενη η θερμοκρασία έφθασε στους… 8 και την προηγούμενη στους… 9 πρώτα και στους 10 μετά. Τροπική ζέστη… N. A. ΚΩΝ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT