ΚΑΘΕ MEPA KYPIAKH

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτι θα πρέπει να αλλάξει ριζικά στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας για να μη γίνουμε, τον Αύγουστο του 2004, διεθνώς ρεζίλι. Το ότι πολλές γενιές τα επόμενα χρόνια θα πληρώνουν γι’ αυτήν τη διοργάνωση είναι γνωστό από τη μέρα που μας την ανέθεσε η ΔΟΕ. Ομως, να μας μείνει τουλάχιστον η… παρηγοριά ότι πετύχαμε, ως χώρα, να κάνουμε καλούς Αγώνες. Για τους καλύτερους της Ιστορίας, όπως θέλουν να μας πείσουν οι αρμόδιοι του «2004», ας μην το σηζητάμε.

Μένουν 929 ημέρες για την τελετή έναρξης. Βγάλτε Σάββατα, Κυριακές, αργίες και τις… κοπάνες μας και θα διαπιστώσετε ότι τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει. Αρα, χρειάζεται να γίνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι… σπρίντερ για να προλάβουν.

Κι όμως, αντί να τρέχουν, βαδίζουν. «Κόκκινο» στα έργα υποστήριξης. «Κόκκινο» για τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τον κόσμο που θα έρθει στη χώρα μας. «Κόκκινο» ακόμα και σε ορισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτές που θα πρέπει να είναι έτοιμες ένα χρόνο πριν από τους Αγώνες για τις δοκιμαστικές διοργανώσεις. Μάλιστα, εκεί που μας έλεγαν ότι είμαστε έτοιμοι κατά 80%.

Και τι κάνουν από τον «Αθήνα 2004»; Αντί να βγουν και να πουν τη αλήθεια, προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Διαλαλούν, με τα δελτία Τύπου και τις ομιλίες τους όπου και να βρεθούν, ότι όλα πάνε καλά και είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων της ΔΟΕ και αυτή σε κάθε της επιθεώρηση μας… κοκκινίζει. Τι πιο απλό από το να δώσουν την πραγματική διάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και να ζητήσουν τη βοήθεια όλων. «Αυτά έπρεπε να γίνουν, αλλά δεν έγιναν».

Αυτά πρέπει να γίνουν, αλλά με τους ρυθμούς που πάμε δεν προλαβαίνουμε. Βοηθήστε μας». Και να τα πουν στους πάντες. Επισήμως. Στη Βουλή, για να το συζητήσουν με όλα τα κόμματα και να ζητήσουν τη συμπαράστασή τους και όχι να γίνεται θέμα η δημοσιοποίηση ενός εγγράφου της ΔΟΕ. Σιγά το απόρρητο έγγραφο. Λες και η πορεία της προετοιμασίας άπτεται μυστικών του Πενταγώνου για την άμυνα του Αιγαίου.

Ούτως ή άλλως τους Αγώνες δεν κινδυνεύουμε να τους χάσουμε. Θα γίνουν στην Αθήνα. Ομως το θέμα είναι πώς θα γίνουν. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων. Χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες που πηγάζουν είτε από ματαιοδοξία είτε από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Για προσωπικά, οικονομικά οφέλη δεν το σηζητάμε. Αυτά τα θεωρούσαμε εκ των προτέρων… δεδομένα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT