Στη… σέντρα του 2002 το ντόπινγκ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μικροσκόπιο βάζει το ντόπινγκ και η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου. H ιατρική επιτροπή της FIFA αποκάλυψε χθες ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 θα διεξαχθούν έλεγχοι για την ανίχνευση ερυθροποιητίνης, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Τα τεστ θα διεξάγονται με τη γαλλική μέθοδο ανίχνευσης, η οποία θεωρείται η πιο αξιόπιστη, αφού γίνεται σε αίμα και ούρα. H ερυθροποιητίνη είναι μία ορμόνη η οποία αυξάνει τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, που μεταφέρουν οξυγόνο (αντοχή). Είναι όμως επικίνδυνη, αφού «πήζει» το αίμα και αυξάνει τον κίνδυνο για θρομβώσεις και εγκεφαλικά.

Β O χαρακτηρισμός «ρατσιστές» είναι… λίγος για τους οπαδούς της Τρεβίζο, τα κατορθώματα των οποίων δεν πρέπει να έχουν προηγούμενο ανά την υφήλιο. Προχθές, λοιπόν, άδειασαν το γήπεδο, όταν ο προπονητής της ομάδας τους αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι με τη Λουμετσάνε, για την Γ΄ Κατηγορία Ιταλίας, τον Βραζιλιάνο Ρετζινάλντο. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι οπαδοί αντιδρούν μ’ αυτόν τον τρόπο. Κάτι ανάλογο συνέβη και τον περασμένο Μάιο, όταν εγκατέλειψαν το γήπεδο, επειδή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Νιγηριανός Ακίμ Ομολάντε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT