Εμειναν ανοιχτοί οι λογαριασμοί

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κόψη του ξυραφιού παραμένουν AEK και ΠΑΟΚ, καθώς η αναιμική νίκη των γηπεδούχων με 2-1 αφήνει ανοικτούς τους λογαριασμούς στη ρεβάνς της Τούμπας. Ηταν ένα ακόμη χορταστικό ντέρμπι, με αρκετά γκολ, πλούσιες φάσεις και αγωνία μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες και γι’ άλλα γκολ, με την AEK να έχει τον πρώτο λόγο και να απειλεί ρισκάροντας μέχρι το τέλος, κάτι που παραλίγο να το πληρώσει στις καθυστερήσεις όταν έμεινε εκτεθειμένη σε μια – δυο αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ. Ειδικά στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι είχε μια άγρια ομορφιά και αποζημίωσε και με το παραπάνω τους 8.000 φιλάθλους που το παρακολούθησαν.

Η ποιότητα του αγώνα δεν ήταν καλή στο α΄ ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με πέντε αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής, έδειξαν ξεκάθαρες αμυντικές διαθέσεις και ελάχιστες φορές κινήθηκαν επιθετικά. H AEK είχε την πρωτοβουλία, πίεσε πολύ για το γκολ, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν καλά στημένος αμυντικά και δεν την άφησε να κάνει σημαντικές ευκαιρίες, με εξαίρεση το γκολ, που ήλθε από εκτέλεση φάουλ του σπεσιαλίστα Τσάρτα στο 36΄. Το γκολ της ισοφάρισης ήλθε νωρίς στο β΄ ημίχρονο και αυτό βοήθησε πολύ να ανέβει ο ρυθμός του αγώνα. O Φρούσσος έκανε το 1-1 στο 49΄ μετά από σουτ του Γεωργιάδη στο δοκάρι, αλλά η απάντηση της AEK ήταν άμεση. O Μαλαδένης αποδείχθηκε ξανά «χρυσή αλλαγή» και έκανε το 2-1 με κεφαλιά στο 62΄, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος παρά την πίεση και τις ευκαιρίες της AEK, ειδικά στα τελευταία 15 λεπτά.

«Είμαστε στο ημίχρονο και εμείς απλώς κρατάμε το προβάδισμα. Ξέρουμε ότι την επόμενη Τετάρτη τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Είναι κρίμα που η AEK έμεινε σ’ αυτό το σκορ. Δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τις πολλές ευκαιρίες μας για να πάρουμε ένα καλύτερο σκορ. Ηταν πάντως ένα ωραίο παιχνίδι, όπως το προηγούμενο στην Τούμπα, παρότι στο α΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ αμυντικά και δεν μας απείλησε καθόλου», δήλωσε ο Σάντος, αρκετά ευχαριστημένος από την αντίδραση των παικτών του μετά την ισοφάριση, όταν πολλοί φοβήθηκαν ότι το βάρος θα ήταν ασήκωτο. Από τη δική του πλευρά, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος αποδοκιμάστηκε ελάχιστα σε σχέση με το παρελθόν, τόνισε: «Ηταν ένα καλό παιχνίδι κατά διαστήματα, με την AEK να έχει την πρωτοβουλία. Το εκτός έδρας γκολ μάς βοηθάει να πάρουμε την πρόκριση στην Τούμπα».

ΑΕΚ: Χιώτης, Φερούζεμ, Γκαμάρα, Ζαγοράκης (79΄ Πετκόφ), Τσάρτας, Νικολαΐδης, Ζήκος, Γεωργέας, Κασάπης, Σ. Κωνσταντινίδης (57΄ Μαλαδένης), Λάκης (87΄ Φόλια).

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Καφφές (33΄ Γεωργιάδης), Κατσαμπής, Κουλακιώτης, Ζαβαντίας (63΄ Κούτσης), Φρούσσος, Σπάσιτς, Νάστος, Χασιώτης, Καραδήμος, Κωνσταντινίδης (75΄ Οκκάς).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT