Σε κανάλι… συγχώνευσης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ύπαρξη ενός και μόνο συνδρομητικού καναλιού πρέπει να θεωρείται δεδομένη στις προσεχείς μέρες. Εκείνο το οποίο παραμένει, προς το παρόν, σε εκκρεμότητα είναι το πώς ακριβώς θα γίνει η προσχώρηση του Alpha Digital Synthesis στην NetMed, αφού θα πρέπει να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια, οικονομικής και νομικής φύσεως.

Οι δύο πλευρές είχαν και χθες συναντήσεις για να βρεθεί λύση, αφού και από την πλευρά των Ολλανδών, όπως ισχυρίζεται ο ADS, υπάρχει συγκατάθεση για τη συγχώνευση. Θα πρέπει όμως να καμφθούν οι αντιρρήσεις ισχυρών μετόχων της Multichoise που προέρχονται από το MEGA, όπως επίσης και το πως θα στελεχωθεί το επιτελείο μετά την ενοποίηση, ειδικά στο αθλητικό πρόγραμμα.

Από νομικής πλευράς το πρόβλημα εντοπίζεται στο τι θα γίνει με την άδεια συχνότητας που έχει ο Alpha Digital, σε περίπτωση συγχώνευσης, ένας σταθμός θα έχει δύο άδειες ψηφιακής τηλεόρασης, γεγονός το οποίο δημιουργεί μονοπώλιο και αντίκειται στο νόμο. Επομένως, ή ο Alpha Digital θα πρέπει να επιστρέψει την άδεια ή να κηρύξει πτώχευση.

Την ίδια ώρα, οι δέκα ομάδες της A΄ Εθνικής (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, AEK, ΠΑΟΚ, Αρης, Πανιώνιος, Ξάνθη, Παναχαϊκή, ΠΑΣ Γιάννινα, Προοδευτική), οι εννέα της B΄ Εθνικής (Εθνικός Αστέρας, Καβάλα, Πανσερραϊκός, Κασσάνδρα, Ολυμπιακός Βόλου, Φωστήρας, Παναιγιάλειος, Ατρόμητος, Απόλλων Καλαμαριάς) που έχουν συμβάσεις με τον Alpha, παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις, καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να μείνουν δίχως τηλεοπτική στέγη, χάνοντας σημαντικά έσοδα. Μόνο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αισθάνεται άνετα, καθώς δεν έχει άμεση συμφωνία με τον Alpha, αλλά με εταιρεία η οποία κατοχυρώνει τα χρήματά του. Στον Ολυμπιακό μελετούν το σχέδιο δημιουργίας συνδρομητικού καναλιού «Θρύλος TV», το οποίο θα «ανεβεί» στη NOVA, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες, περιμένουν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή