«Ντριμ Τιμ» ήταν οι Σέρβοι

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αήττητοι; Ποιοι αήττητοι; Αν, η Αργεντινή ήταν η πρώτη ομάδα που κατάφερε, προχθές το βράδυ, στην Ινδιανάπολη να νικήσει για πρώτη φορά τους επαγγελματίες παίκτες των Ηνωμένων Πολιτειών, έμελλε στην εθνική Σερβίας να απομυθοποιήσει πλήρως τον χαρακτηρισμό της αήττητης «Ντριμ Τιμ» και να την αποκλείσει από την ημιτελική φάση του 14ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι Γιουγκοσλάβοι επικράτησαν 81-78 των Αμερικάνων και για πρώτη φορά, ύστερα από την πρώτη εμφάνιση των παικτών του NBA, το 1992, στις Ολυμπιάδες και στα Παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και σ’ ολόκληρη την 52χρονη προϊστορία των «ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ», οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο και θα παίξουν για τις θέσεις 5 έως 8 της διοργάνωσης.

Τρεις φορές στο παρελθόν, οι Γιουγκοσλάβοι είχαν «αγγίξει» τη νίκη στις αναμετρήσεις τους με τις ΗΠΑ, αλλά σήμερα τα ξημερώματα, πάνω στο παρκέ του σταδίου «RCA Dome» και αψηφώντας την παρουσία και την συμπαράσταση που είχαν οι γηπεδούχοι από 8.000 Αμερικάνους φιλάθλους, δεν έχασαν την ευκαιρία να ταπεινώσουν την ομάδα του Τζορτζ Καρλ και να προσφέρουν ανείπωτη χαρά σε χιλιάδες συμπατριώτες του που βγήκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου για να πανηγυρίσουν.

Η νίκη των Σέρβων έχει εθνικά και πολιτικά κίνητρα, εξαιτίας των καταστροφών που είχαν προκαλέσει οι βομβαρδισμοί του NATO στο Βελιγράδι, πριν από 3 χρόνια, ενώ οι περισσότεροι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς αφιέρωσαν τη νίκη της εθνικής Γιουγκοσλαβίας στον λαό της πατρίδας τους.

Οι «πλάβι» προηγήθηκαν 9-0 και στο τέλος του α’ ημιχρόνου είχαν το προβάδισμα με 40-36, ενώ πενήντα πέντε δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα, η Γιουγκοσλαβία προηγήθηκε με 77-73, χάρη σε πέντε πόντους του Μίλαν Γκούροβιτς. O Αντρέ Μίλερ μείωσε με τρίποντο σε 77-76 στα 33”, αλλά η ευστοχία του Μάρκο Γιάριτς από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, έγραψε τον επίλογο του σερβικού θριάμβου.

Τα MME των Ηνωμένων Πολιτειών άσκησαν καυστικές κριτικές για τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας τους και ενόψει της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, αναμένεται να συμπεριλάβουν στην αποστολή τους, τα πρωτοκλασάτα ονόματα του NBA, προκειμένου να αποφύγουν και νέα ταπείνωση του γοήτρου τους. Κορυφαίοι σκόρερ της Γιουγκοσλαβίας ήταν οι Ντίβατς (16π.), Στογιάκοβιτς (20π.) και Γκούροβιτς (15π.), ενώ από το αμερικανικό «ναυάγιο» διασώθηκε οι Πιρς και Μίλερ που πέτυχαν 19 πόντους.

Β Στους δυο ημιτελικούς που διεξάγονται αύριο, η Γιουγκοσλαβία θα αντιμετωπίσει τη Νέα Ζηλανδία, η οποία πέτυχε τη δεύτερη, μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης, αποκλείοντας το Πουέρτο Ρίκο στον προημιτελικό (65-63), ενώ η Γερμανία που νίκησε 70-62 την Ισπανία, θα αναμετρηθεί με την αήττητη και πιθανή φιναλίστ Αργεντινή, η οποία επιβλήθηκε της λατινοαμερικανικής «γειτόνισσας» της, Βραζιλίας (78-67).

ΝΤΡΕΣΛΕΡ: H κορυφαία αθλήτρια του μήκους, Χάικε Ντρέσλερ εγκατέλειψε τον Ρουμάνο προπονητή, Νταν Βλαντέσκου και θα προπονείται (ξανά) υπό τις οδηγίες του Γάλλου, Αλέν Μπλοντέλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή