Οι άστεγες ΠΑΕ στον Magic TV

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μέτωπο των τηλεοπτικά άστεγων (λόγω της πτώχευσης του Alpha Digital) ποδοσφαιρικών εταιρειών έχει το μεσημέρι… μυστικό γεύμα σε αθηναϊκό ξενοδοχείο, το μενού του οποίου θα έχει ετοιμάσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κόκκαλης θα προτείνει στις ομάδες να «στεγασθούν» στο TV MAGIC, με συνολική χρηματική αποζημίωση ύψους 9 δισ. δρχ. Πηγές αναφέρουν πως τα 5 δισ. δρχ. τα έχει εξασφαλίσει με τη μορφή χορηγίας απ’ τον ΟΠΑΠ και θα επιδιώξει να κρατήσει το μεγαλύτερο μερίδιο για τον Ολυμπιακό, περίπου 4 δισ. δρχ., το ποσό δηλαδή που θα εισέπραττε φέτος απ’ τον Alpha Digital. Αναμφίβολα, μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, σε μία περίοδο κατά την οποία η Πολιτεία φέρεται επίσημα αποφασισμένη να μην υποκύψει στα αιτήματα των «επενδυτών» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πριν απ’ τη χθεσινή κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδας, η ΕΠΑΕ έχοντας τη στήριξη των τηλεοπτικά άστεγων ομάδων, ζήτησε απ’ την ΕΠΟ να μην ορίσει αγώνες κυπέλλου έως τι 26 Οκτωβρίου -τότε θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα- προκειμένου να ισχυροποιηθεί η θέση του ποδοσφαίρου στη διαμάχη του με την Πολιτεία. O πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης έδωσε στον ομόλογό του της ΕΠΑΕ, Θανάση Κανελλόπουλο να καταλάβει πως η ομοσπονδία φέρεται αποφασισμένη να στηρίξει τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος αρχή.

Ακολούθως, η επιτροπή Κυπέλλου ανακοίνωσε ότι δεν ισχύουν οι αρχικά δοθείσες ημερομηνίες (02/10, 09/10, 23/10, 30/10 για τους πρώτους αγώνες και 06/11, 12/11, 13/11, 27/11, 28/11 για τους δεύτερους αγώνες). O Ηρακλής, μέσω του εκπροσώπου του, Τέλη Μπατάκη, αντέδρασε, ζητώντας το αιτιολογικό, δίχως να λάβει απάντηση.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, Γιώργος Στράτος και Δημήτρης Σκιάνης, επεσήμαναν ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να παίξει στις 2 Οκτωβρίου (λόγω της ρεβάνς με τη Λίτεξ) και στις 30 Οκτωβρίου (τότε, έχουν προγραμματισθεί οι αγώνες του B΄ γύρου του κυπέλλου UEFA), ενώ για τις 9 Οκτωβρίου υποστήριξαν ότι θα απουσιάζουν πολλοί διεθνείς με τις εθνικές ομάδες. Ετσι, ζήτησαν να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στις 7 ή 8 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή