Γέμισε τσέπες με ευρώ η UEFA

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά κανείς δεν έμεινε παραπονούμενος. Οι «μνηστήρες» του Τσάμπιονς Λιγκ, για μία ακόμη περίοδο, έβαλαν κάποια χρήματα στα ταμεία τους, που τους έδωσαν τη δυνατότητα (σε άλλον περισσότερο και σε άλλον λιγότερο) να τα επενδύσει σε έμψυχο δυναμικό.

Η UEFA έβγαλε σε δημόσια θέα τον προϋπολογισμό του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ, ο οποίος έφθασε τα 475 εκατομμύρια ευρώ. Κάθε ένας από τους 32 συλλόγους, έβαλε στο ταμείο του 1,62 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση, ενώ για κάθε αγώνα της πρώτης και της δεύτερης φάσης πήραν από 325.000 ευρώ. Μεγάλη κερδισμένη από τα πριμ ήταν η τροπαιούχος Μίλαν, η οποία πήρε 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Ακολούθησε η φιναλίστ Γιουβέντους, η οποία εισέπραξε 3,9 εκατ. ευρώ.

Χρήματα μοιράστηκαν σε κάθε μία από τις 52 ομοσπονδίες (195.000 ευρώ εκάστη), ενώ οι ομάδες που αποκλείστηκαν από την προκριματική φάση έλαβαν από 52.000 ευρώ για κάθε γύρο. Το ίδιο ποσό πήραν και οι ομάδες που αποκλείστηκαν από τον πρώτο ή τον δεύτερο γύρο του κυπέλλου UEFA, ενώ οι πρωταθλήτριες, οι οποίες δεν προκρίθηκαν στην πρώτη φάση εισέπραξαν από 98.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή