ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καθιέρωση στην ελίτ του βόλεϊ

Με το μυαλό στη Μαδρίτη προετοιμάζονται από χθες στην Κυψέλη οι αθλητές της εθνικής ομάδας βόλεϊ. Οι διεθνείς μας προκρίθηκαν για πρώτη φορά στους «8» της παγκόσμιας λίγκας κι έχουν ραντεβού με μερικές από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη στο «Παλάθιο Βισταλέγκρε» από τις 8 έως τις 13 Ιουλίου. «H ομάδα επέστρεψε στις προπονήσεις ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα. Τα παιδιά έχουν μεγάλη επιθυμία γι’ αυτό το ταξίδι», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Προσαλίκας.

Η… κούραση θα είναι ο βασικός αντίπαλος των διεθνών μας στη διοργάνωση της Μαδρίτης. Τα παιδιά του Στέλιου Προσαλίκα έχουν δώσει 22 αγώνες, χωρίς να υπολογιστεί η κόπωση από το εγχώριο πρωτάθλημα. «Θα παίξουμε ελεύθερα και όσο καλύτερα μπορούμε. Σίγουρα αυτήν την περίοδο είναι δύσκολο να πιάσουμε τη μέγιστη απόδειξη. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί η ομάδα στους «8» ώστε κάποια στιγμή να την δούμε και στον τελικό», υπογράμμισε ο προπονητής.

Οι υπόλοιπες ομάδες που πήραν την πρόκριση είναι οι Ρωσία, Ισπανία, Βραζιλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία και Τσεχία.