Τσέλσι από «μαύρο χρυσάφι»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Ρωσία θα έχει την… έδρα της η Τσέλσι. Στον αγγλικό σύλλογο δεν άλλαξε το γήπεδο αλλά το ιδιοκτησιακό καθεστώς. O Ρώσος επιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου «Σίμπνεφτ», αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών των «μπλε» και είναι, πλέον, το νέο αφεντικό στην ομάδα του Λονδίνου, παίρνοντας τη θέση του Κεν Μπέιτς. Το συνολικό κόστος της αγοραπωλησίας φέρεται ότι έφθασε τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

«Συμφωνήσαμε για την αγορά ενός από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης. Διαβεβαιώ τους φίλους της Τσέλσι πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα ν’ ανέβει στο πρώτο σκαλοπάτι του αγγλικού, αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», δήλωσε ο 36χρονος Αμπράμοβιτς, ο οποίος το 1999 είχε εκλεγεί στο ρωσικό Κοινοβούλιο. O Μπέιτς, που θα παραμείνει στη μετοχική σύνθεση της Τσέλσι, δήλωσε πως αυτή η συμφωνία θα… εκτοξεύσει τον σύλλογο: «Είναι μία σπουδαία συμφωνία. Εχουμε αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία 21 χρόνια χτίζοντας ένα καταπληκτικό καινούργιο γήπεδο και μία ταλαντούχα ομάδα, που έχει καθιερωθεί μεταξύ των μεγαλύτερων συλλόγων της Ευρώπης».

Η Τσέλσι θα συμμετάσχει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. H αγγλική κυβέρνηση δεν είδε με… καλό μάτι τη συμφωνία και διέταξε τα όργανα της, σύμφωνα με τον υπουργό αθλητισμού Τόνι Μπανκς, να ελέγξουν τους όρους της πώλησης.

– Σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του Κάρλος Κεϊρόζ βρίσκεται ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο είναι αυτά των Μαρκ Χιουζ, Ερίκ Καντονά και Φιλίπ Τρουσιέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή