Ευρωλίγκα: τυχερή η AEK δύσκολα οι «αιώνιοι»

Ευρωλίγκα: τυχερή η AEK δύσκολα οι «αιώνιοι»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Παναθηναϊκός «πάγωσε» στο πρώτο άκουσμα των αντιπάλων του για το επόμενο πρωτάθλημα της Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός δεν αποτελεί την ασθενέστερη ομάδα του ομίλου του αλλά ούτε και τη δυνατότερη, ενώ η AEK μπορεί να ελπίζει σε καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία, συγκριτικά με την περυσινή απογοήτευση των 13 ηττών.

Η χθεσινή κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκα έγινε στο Τελ Αβίβ και οι πρωταθλητές Ελλάδας, βρέθηκαν στον δυσκολότερο, ίσως, όμιλο, αφού καλούνται να διεκδικήσουν την κατάκτηση μιας εκ των 3 πρώτων θέσεων, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στη Μακάμπι και στις δύο εκπροσώπους της Μπολόνια, τη Σκίπερ και τη Βίρτους, ώστε να έχουν πιο αδύναμους θεωρητικά αντιπάλους στην επόμενη φάση. Στον 2ο όμιλο κληρώθηκαν ακόμη η Ζαλγκίρις Κάουνας και η πρωταθλήτρια Σλοβενίας, Κρκα Νόβο Μέστο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να «μειδιά» για τους αντιπάλους του στον 3ο όμιλο, αν και αποτελεί έναν τεράστιο «γρίφο» η δυναμικότητα της νέας «ερυθρόλευκης» ομάδας. Αντίπαλοι του Ολυμπιακού θα είναι η Μπενετόν Τρεβίζο, οι ισπανικές Ταού Κεράμικα και Βαλένθια, η Εφές Πίλσεν, η Σλασκ Βρότσλαβ, η Αλμπα Βερολίνου και η Βιλερμπάν.

Η AEK κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο, μαζί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα, αλλά οι υπόλοιποι αντίπαλοι της δευτεραθλήτριας Ελλάδας (Ρόμα, Ούλκερ, Ολύμπια Λιουμπλιάνα, Ορτέζ, Τσιμπόνα και Παρτιζάν) δεν προκαλούν δέος…

Βέβαια, ο πρώτος στόχος και των 3 ελληνικών ομάδων είναι η πρόκρισή τους στη δεύτερη φάση, ανεξαρτήτως της θέσης που θα καταλάβουν (προκρίνονται οι πέντε πρώτοι κάθε ομίλου), αφού στη φάση των «16» ομάδων θα γίνει νέα κλήρωση 4 ομίλων, χωρίς να υπολογίζονται τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης.

Οι τέσσερις πρώτοι από κάθε γκρουπ πάνε στο φάιναλ φορ στο Τελ Αβίβ (29 Απριλίου – 1 Μαΐου 2004). H Ευρωλίγκα θα ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή