Εφηβοι έτοιμοι για όλα στο Παγκόσμιο

Εφηβοι έτοιμοι για όλα στο Παγκόσμιο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φιλοδοξίες «ξεχειλίζουν» στη σκέψη των 12 παικτών της εθνικής εφήβων, που ξεκινάει αύριο στη Θεσσαλονίκη την προσπάθεια διάκρισης της στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ο προπονητής τους Νίκος Σταυρόπουλος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι κάθε βράδυ θα είναι ξεχωριστό και πιο «θερμό» από το προηγούμενο, αν η ελληνική ομάδα φτάσει ακόμα και μέχρι το βάθρο.

Το μέλλον του παγκοσμίου μπάσκετ, σε επίπεδο παραγωγικής διαδικασίας, θα δώσει τις εξετάσεις του στο Μουντομπάσκετ εφήβων που «μετακόμισε» από τη Μαλαισία, λόγω της επιδημίας του ιού «Σαρς» και θα φιλοξενηθεί με κάθε επισημότητα στη «νύμφη του Θερμαϊκού».

«Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο τουρνουά, στο οποίο συμμετέχουν πολλές διαφορετικές σχολές μπάσκετ», υποστήριξε ο Νίκος Σταυρόπουλος, που έχει δουλέψει πολύ στην «κατασκοπεία» των υπολοίπων εθνικών ομάδων, μαζί με τον συνεργάτη του, Θανάση Παπαδημητρίου.

«Θα παρουσιαστούν ομάδες που μπορούν να κάνουν την έκπληξη, όπως η Νιγηρία και η Βενεζουέλα. Θέση στο βάθρο διεκδικούν οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Λιθουανία και η Ελλάδα», είπε ο προπονητής της εθνικής εφήβων, που θεωρεί ότι η βοήθεια του κόσμου θα είναι αβαντάζ για τους διεθνείς εφήβους και δεν θα τους «φορτώσει» με περισσότερο άγχος.

Η καθυστερημένη ενσωμάτωση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη λόγω της περιπλάνησής του στο ντραφτ του NBA δεν ανησυχεί τον Σταυρόπουλο: «Προσπαθούμε ο παίκτης να γίνει κομμάτι της ομάδας και όχι η ομάδα κομμάτι του Σοφοκλή».

Κι αν ο Σχορτσιανίτης είναι ο ηγέτης της εθνικής εφήβων, την «ατραξιόν» της ελληνικής ομάδας θα αποτελέσει ο ταλαντούχος Ντούσαν Σάκοτα (γιος του προπονητή της AEK) που είναι «προϊόν» του ελληνικού μπάσκετ.

Στην άκρη του ελληνικού πάγκου θα κάνει το προπονητικό ντεμπούτο του ένας ακόμα εκπρόσωπος της γενιάς του ’87, ο Κώστας Παταβούκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή