Δύσκολο παζλ για Προτάσοφ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις βάσεις για την ομάδα που θα επιχειρήσει να διευρύνει το σερί των πρωταθλημάτων, θα επιχειρήσει να βάλει ο Ολεγκ Προτάσοφ με τον άμεσο συνεργάτη Σίνισα Γκόγκιτς στην Αυστρία. H αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει αύριο στις 3.45 μ.μ. με πτήση της Ολυμπιακής αεροπορίας για το Μόναχο και από εκεί θα μεταβεί οδικώς στο προπονητικό κέντρο του Ζέεφελνι της Αυστρίας, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ο Ουκρανός τεχνικός θα κληθεί να τακτοποιήσει τα κομμάτια του «ερυθρόλευκου» παζλ, δίχως να έχει περιθώρια λαθών. O Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που δεν συγχωρεί λάθη. Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι προκάτοχοί του. Βεβαίως, ο Προτάσοφ έδωσε (εξαιρετικά) δείγματα γραφής του έργου του στο δεύτερο γύρο του τελευταίου πρωταθλήματος, διάστημα κατά το οποίο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία έχοντας δίπλα του τον (ιδιαίτερα αγαπητό στην κερκίδα) Σίνισα Γκόγκιτς. Κατάφερε να οδηγήσει τους Πειραιώτες στην κατάκτηση του έβδομου πρωταθλήματος στη σειρά. Αναμφίβολα του ανήκει σημαντικό μερίδιο στην ιστορική επιτυχία.

Το νέο του εγχείρημα είναι σαφώς δυσκολότερο. Ουσιαστικά, καλείται να δημιουργήσει μία νέα ομάδα, αφού έφυγαν (ή φεύγουν) οι Αγγελος Γεωργίου, Αλέξης Αλεξανδρής, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Αμανατίδης, Ηλίας Πουρσανίδης, Πίτερ Οφορίκουε, Παρ Ζέτερμπεργκ, Μοεντίν Ζε Ελίας, Χόρχε Μπερμούντες, ενώ ο νεαρός Μελαμπιανάκης παραχωρήθηκε δανεικός στον Ιωνικό. Σε αυτούς, προσθέστε και τους Αλβες, Ντρασένα και Κόντη, οι οποίοι έφυγαν τον χειμώνα.

Στη θέση τους ήρθαν οι Μπούτσεκ, Τάτσης, Πάντος, Βάλλας, Γκώνιας, Στολτίδης, Καφές, Γεωργιάδη, Κούζμπα. Παρεμπιπτόντως, τον χειμώνα αποκτήθηκε και ο Κουλουχέρης. Πρόκειται για ριζική ανανέωση του έμψυχου δυναμικού των «ερυθρολεύκων», κυρίως σε πρόσωπα καθώς δεν μειώνεται αισθητά ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών της ομάδας.

Ενα σκηνικό που αποτελεί πρόκληση για κάθε προπονητή. Πόσω μάλλον για τον Ολεγκ Προτάσοφ, ο οποίος ουδέποτε κατά το παρελθόν επιχείρησε να στήσει απ’ το μηδέν μία ομάδα. Σίγουρα, η επιλογή του κρύβει ρίσκο και αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τον Σωκράτη Κόκκαλη. Αν ο Προτάσοφ κατορθώσει και ξεπεράσει τις μεγάλες δυσκολίες που θα συναντήσει, τότε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, θα έχει δημιουργήσει έναν προπονητή ο οποίος θα καθήσει για χρόνια πολλά στον πάγκο των Πειραιωτών.

Η τελευταία προπόνηση των πρωταθλητών επί ελληνικού εδάφους έγινε το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή