Σε «κλοιό» ο Κανελλόπουλος

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαστικό αγώνα ξεκίνησε το μέτωπο των ομάδων που ηγείται ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να αφαιρέσουν από τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ Θανάση Κανελλόπουλο, και κατ’ επέκτασιν τον Ολυμπιακό, τη δυνατότητα να χειρίζονται κατά το δοκούν όλα τα θέματα που αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Χθες, προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας την έκδοση προσωρινής διαταγής για τη μη διεξαγωγή των γενικών συνελεύσεων των ομάδων της B΄ και της Γ΄ Εθνικής. Επί του αιτήματος το Πρωτοδικείο θα αποφανθεί σήμερα.

Ωστόσο, την αναβολή των συνελεύσεων θα είχαν πετύχει στο συμβούλιο της Παρασκευής (είχαν την πλειοψηφία με 11 ψήφους, καθώς από το μέτωπο των «12» είχε αποχωρήσει ο Πανιώνιος) αν δεν το διέκοπτε ο Θανάσης Κανελλόπουλος, ο οποίος αποχώρησε μαζί με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακού, Ξάνθης, Ιωνικού, Χαλκηδόνας και Ατρομήτου. Είναι αξιοσημείωτο πως, ενεργώντας αυθαιρέτως, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ αγνόησε την πλειοψηφία (όπως και τη νομική υπηρεσία της διοργανώτριας αρχής), υποστηρίζοντας πως πρέπει να γίνουν οι συνελεύσεις της B΄ και της Γ΄ Εθνικής!

Στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τη στήριξη των ΠΑΕ της B΄ και της Γ΄ Εθνικής, κατόρθωσε να προγραμματίσει για σήμερα συνάντηση με εκπρόσωπο του Alpha, προκειμένου να συζητήσουν την προοπτική εκχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων και των τριών επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Και αν για τα παιχνίδια της A΄ Εθνικής υπάρχει ρεαλιστικό ενδιαφέρον, προκαλεί εντύπωση πως το κανάλι θέλει να εντάξει στο πρόγραμμά του και αγώνες των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών. Δικαιώματα που είχε και πέρυσι, αλλά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ουδέποτε αξιοποίησε, αφού οι αγώνες της B΄ και της Γ΄ Εθνικής είναι αντιεμπορικοί. Εκτός και αν το κανάλι του Ρέντη χρησιμοποιείται ως… δούρειος ίππος για να στηρίξει τον Θανάση Κανελλόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή