H Θαλασσινίδου έτοιμη για τη διάκριση

H Θαλασσινίδου έτοιμη για τη διάκριση

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη διάκριση θα πέσει σήμερα στην πισίνα της Βαρκελώνης η Χριστίνα Θαλασσινίδου. H 33χρονη αθλήτρια θα αγωνισθεί στον τελικό του σόλο της συγχρονισμένης κολύμβησης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ξεκινώντας από την 7η θέση, την οποία είχε καταλάβει στον προκριματικό. Πάνω από τη Χριστίνα βρίσκονται οι Ντεντιέ (Γαλλία), Γερμακόβα (Ρωσία), Μενγκουάλ (Ισπ.), Τατσιμπάνα (Ιαπωνία), Κοζλόβα (ΗΠΑ), Τσέιζ (Καναδάς) και κάτω οι Τζαφαλόν (Ιταλία), Λι Τσεν (Κϊνα), Σεμιάκινα (Ουκρανία), Κιμ Μιν Τζεόνγκ (N. Κορέα) και Σμιντ (Ελβ.).

Στον τελικό προκρίθηκε και η ομάδα του ομαδικού, που πήρε τη 10η θέση στον προκριματικό. Καλύτερες ομάδες ήταν των Ρωσίας, Ιαπωνίας και ΗΠΑ.

Χθες διεξήχθη κι ένα αγώνισμα επίδειξης, ο ελεύθερος συνδυασμός (σύνθετο σόλο, ντουέτο και ομαδικό). H Ελλάς κατετάγη 9η με 92,000. Τις κορυφαίες θέσεις κατέλαβαν οι Ιαπωνία 98,500, ΗΠΑ και Ισπανία 97,333. H Ρωσία δεν αγωνίσθηκε.

Στα 10.000 μ. κολύμβησης εκτός πισίνας νίκησαν οι:

Ανδρες: Ντιατσίν (Ρωσία) 1 ώρα 50.58.8, Χάιν (Γερμ.) 1:51.06.5, Μέκα (Ισπ.) 1:51.08.4.

Γυναίκες: Βάλι (Ιταλία) 1:59.49.9, Μάουρερ (Γερμ.) 1:59.51.1, φαν Ντάικ (Ολλανδία) 1:59.53.0.

H Καναδέζα Εμιλι Χέιμανς έκανε την έκπληξη στις καταδύσεις από 10 μ. και στην τελευταία βουτιά άρπαξε το χρυσό μετάλλιο από τα χέρια των Κινέζων, που τελικά έμειναν 2η (Λάο Λισί) και 3η (Λι Να). Ελληνίδα δεν αγωνίσθηκε.

Σήμερα, στις καταδύσεις θα διεξαχθεί το αγώνισμα του 1 μ. ανδρών, χωρίς ελληνική συμμετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή