Με πάθος και άμυνα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. «Φάγαμε» τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, ε, να μην προσπαθήσουμε να «φάμε» και την Ουγγαρία; Μολονότι, πάντως, η Ουγγαρία είναι μικρή, ως μέγεθος -ειδικά δε δίπλα στα, πληθυσμιακά και σ’ έκταση, μεγαθήρια, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, φαντάζει αμελητέα- εν τούτοις, είναι «πολύ σκληρή για να πεθάνει». H ουγγρική σχολή του πόλο είναι η κορυφαία της ιστορίας του αθλήματος. Και τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει κατακτήσει επτά χρυσά (πιο πρόσφατο του 2000) και άλλα έξι ολυμπιακά μετάλλια, ενώ έχει αναδειχθεί μία φορά 1η, τέσσερις 2η και μία 3η στα εννέα παγκόσμια πρωταθλήματα. Για την Ελλάδα, που απόψε στις 10, στη Βαρκελώνη, θα εμφανισθεί για πρώτη φορά σε ημιτελικό πρωταθλήματος κόσμου, και μόνο η παρουσία σε αυτόν θεωρείται επιτυχία. Ειδικά, αν αναλογισθούμε πώς επετεύχθη? όταν οι περισσότεροι μας θεωρούσαν «χαμένους από χέρι» και πίστευαν πως θα παίζαμε για τις θέσεις 9η-12η. H μεταμόρφωση ήλθε στον αγώνα με τη Ρωσία, ενώ και στον επόμενο το πάθος πλημμύριζε την πισίνα.

Αρκεί, όμως, το πάθος για να καταβληθεί απόψε η αρμάδα του δρος Ντένες Κέμενι; Ασφαλώς όχι. Πρέπει να γίνουν πολλά. Να περιορίσουμε, κατά το δυνατόν, τις αποβολές, γιατί οι Ούγγροι είναι εξαιρετικοί στον παίκτη παραπάνω. Οταν τις κάνουμε, να παίξουμε άμυνα όπως με τις ΗΠΑ. Να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη στις περιπτώσεις που έχουμε εμείς παίκτη παραπάνω και να αποφύγουμε τις επιπόλαιες ενέργειες στην επίθεση και την ολιγωρία στην άμυνα. Αλλά ακόμη κι έτσι, η νίκη με αντιπάλους τους Ούγγρους δεν είναι εύκολη. Πλεονέκτημα θεωρείται το ότι οι Ούγγροι είναι φαβορί και οφείλουν να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά. Αντίθετα, οι Ελληνες μπορούν να παίξουν χαλαρά, αφού ήδη έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους. Θετικό είναι επίσης το γεγονός πως οι Ούγγροι μάς υποτιμούν και θεωρούσαν σίγουρο πως στον ημιτελικό θα έπαιζαν με τις ΗΠΑ.

«Η πρόκριση στον ημιτελικό αποτελεί ιστορική στιγμή για το ελληνικό πόλο. Στους αγώνες με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ είχαμε πάθος και πίστη για τη νίκη. Στην α΄ φάση δεν παίξαμε καλά, αλλά ουδέποτε πιστέψαμε πως θ’ αποτύχουμε. Γνωρίζαμε ότι σημαντικότεροι ήταν οι νοκ άουτ αγώνες. Ξέρω ότι οι Ούγγροι μάς υποτιμούν, αλλά μπορούμε να δώσουμε την απάντηση μέσα στο νερό. Θα παίξουμε χωρίς άγχος, διότι είμαστε αουτσάιντερ. Οι Ούγροι θεωρούνται φαβορί για τον τίτλο. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και όλα μπορούν να συμβούν, ειδικά αν παίξουμε παθιασμένα στην άμυνα και με αλληλοκαλύψεις και κρατήσουμε χαμηλά το σκορ», μας είπε ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή