H πρόκριση στα πόδια της

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «ακρίδες» του ελβετικού ποδοσφαίρου δεν είναι η αντίπαλος που μπορεί να τρομάξει την AEK, αρκεί να είναι η καλή AEK που όλοι ξέρουμε, όπως εύστοχα παρατήρησαν όσοι παίκτες της μίλησαν για την κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. H Γκρασχόπερς είναι μια ομάδα γνωστή στους Ελληνες ποδοσφαιρόφιλους από τις περυσινές αναμετρήσεις της με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος την απέκλεισε με νίκη 1-0 στην Τούμπα και με ισοπαλία 1-1 στη Ζυρίχη, με το γκολ του Μάρκου στις καθυστερήσεις. Με την αποχώρηση του Καμπάνας και του Μπαρίχος αποδυναμώθηκε αισθητά και μέχρι στιγμής έχει γνωρίσει μόνο ήττες και στα δύο παιχνίδια που έδωσε για το ελβετικό πρωτάθλημα. Στην πρεμιέρα έχασε εντός έδρας από την Ξαμάξ 1-0 και στη δεύτερη αγωνιστική, ηττήθηκε 2-1 από την Ααράου εκτός έδρας. Προπονητής της είναι ο Μαρσέλ Κόλερ και «αστέρι» της ο Ουρουγουανός Ρίτσαρντ Νούνιες, που απασχόλησε μεταγραφικά κάποια στιγμή και τον Παναθηναϊκό.

Στο άκουσμα της είδησης, οι παίκτες της AEK έδειξαν να αντιδρούν με ικανοποίηση, όχι τόσο επειδή η Γκρασχόπερς ήταν η πιο προσιτή αντίπαλος από τις πιθανές, όσο επειδή απέφυγαν άλλες ομάδες, πολύ πιο ισχυρές (Ρόζεμποργκ, Μπενφίκα, Μπριζ, Σαχτιόρ). «Εχουν έλθει τρεις νέοι παίκτες που δεν τους ξέρω. Πρέπει να τη μελετήσουμε πρώτα, αλλά είναι γεγονός ότι υπήρχαν άλλοι πιο δυνατοί αντίπαλοι. Πάμε καλά στην προετοιμασία και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν έλθει η ώρα, παρότι η Γκρασχόπερς έχει ξεκινήσει πολύ πριν από εμάς», δήλωσε ο Μπάγεβιτς, αποφεύγοντας, ως συνήθως, τα μεγάλα λόγια. «Οπως σε κάθε κλήρωση, υπήρχαν και καλύτερες ομάδες, υπήρχαν και χειρότερες. Προσωπικά εγώ δεν ήθελα τη Ρόζεμποργκ και τη Μπενφίκα. Αν είμαστε αυτοί που μπορούμε να είμαστε, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Τα προγνωστικά μου είναι 60-40 υπέρ μας» τόνισε ο Ιλια Ιβιτς και πρόσθεσε ότι η AEK έχει χρόνο για να προετοιμαστεί κατάλληλα, παρότι οι Ελβετοί ξεκίνησαν ήδη το πρωτάθλημά τους. Αισιόδοξοι ήταν και οι άλλοι παίκτες της AEK. «H… στρωτή AEK μπορεί να τα καταφέρει και στα δύο ματς και να προκριθεί στους ομίλους. Δεν υποτιμάω την Γκρασχόπερς, αλλά η φετινή AEK είναι πολύ δυνατή», δήλωσε ο Βασίλης Τσάρτας, ενώ ο Γρηγόρης Γεωργάτος, αφού πρώτα άφησε μερικά… υπονοούμενα για τις διασυνδέσεις των Ελβετών στη FIFA, χαρακτήρισε θετικό ότι το πρώτο ματς είναι εκτός έδρας και τόνισε με έμφαση ότι το μεγάλο όπλο της AEK αυτή τη στιγμή, είναι ότι οι παίκτες της χαίρονται τη μπάλα που παίζουν!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή