Εφαλτήριο για το 2004

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση, αλλά όχι υπέρμετρος ενθουσιασμός κυριαρχεί στους ανθρώπους του ελληνικού πόλο, ικανοποίηση αλλά και σκεπτικισμός στην κολύμβηση. H αγωνιστική παρουσία της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών και των κολυμβητών μας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, ήταν η καλύτερη στην ιστορία του θεσμού. Μπορεί η Ελλάς να έχασε στον μικρό τελικό από την Σερβία με 3-5, αλλά η 4η θέση θα αποτελέσει εφαλτήριο για να φθάσει ψηλότερα. Αυτό συνάγεται από τα λόγια του Γ. Ρέππα, οι αποκρούσεις του οποίου οδήγησαν την ομάδα στην τετράδα και παρ’ ολίγον να την πήγαιναν και στον τελικό.

«Η αποτυχία από την επιτυχία απέχουν ελάχιστα. H Ιταλία ήταν 9η στους Ευρωπαϊκούς και 2η στη Βαρκελώνη και η Κροατία 2η και 9η. Εμείς παραλίγο να μείνουμε εκτός οκτάδας. Το σπουδαιότερο είναι να σταθεροποιηθεί η απόδοσή μας. H 4η θέση θα μας βοηθήσει ψυχολογικά για τους Ολυμπιακούς. Υπάρχουν 6-7 ομάδες σχεδόν ισοδύναμες. Εμείς δεν έχουμε την παράδοση άλλων. Είμαστε ανερχόμενη δύναμη. Παίζουμε πλέον σε όλους τους αγώνες για τη νίκη, ενώ παλιά μάς ικανοποιούσε ήττα με 1-2 γκολ διαφορά και θέση στην οκτάδα. Αλλάξαμε νοοτροπία. Στοχεύουμε ψηλά. Πρέπει να μείνουμε εδώ και κάποια στιγμή να πάρουμε μετάλλιο. Μακάρι να γίνει στους Ολυμπιακούς. Ομως, θα χρειαστεί πολλή δουλειά και σοβαρότητα», τονίζει. Την προσωπική του απόδοση δεν την σχολιάζει. «H επιτυχία είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας. Αν η άμυνα δεν παίξει καλά, εκθέτει τον τερματοφύλακα», λέει.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ουγγαρία. Νίκησε στον τελικό την Ιταλία 11-9 στην παράταση. H κατατάξη: Ανδρες: Ουγγαρία, Ιταλία, Σερβία, Ελλάς, Ισπανία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Σλοβακία, Κροατία, Ρωσία, Γερμανία, Ρουμανία, Βραζιλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Κίνα. Γυναίκες: ΗΠΑ, Ιταλία, Ρωσία, Καναδάς, Ουγγαρία, Ολλανδία, Αυστραλία, Ισπανία, Ελλάς, Γερμανία κ.λπ.

Η κολύμβηση

Μία 7η θέση, μία 9η, μία 10η, τρεις 11ες και μία 12η και η κατάρριψη επτά πανελλήνιων ρεκόρ συνθέτουν την πολύ καλή παρουσία (αρκεί να αναλογισθούμε ότι στις εννέα προηγούμενες διοργανώσεις είχαμε μια 6η, μία 7η, δύο 9ες και δύο 11ες) της κολύμβησης.

«Ηταν η καλύτερη εμφάνισή μας στον θεσμό μολονότι μένει η πικρία ότι, για ελάχιστα εκατοστά του δευετρολέπτου, χάθηκαν θέσεις σε τελικό ή ημιτελικούς», λέει ο τεχνικός σύμβουλος, Χρ. Χούμας. «Είναι σημαντικό ότι τα παιδιά πέτυχαν ρεκόρ, πανελλήνια ή ατομικά, κολυμπώντας πρωί. Υπάρχει πρόοδος Αυτό φαίνεται από το ότι το 1994 δεν είχε προκριθεί ούτε ένας κολυμβητής για να μετάσχει στο πρωτάθλημα κόσμου. Ομως χρειαζόμαστε βοήθεια για να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν έχουμε κλειστό κολυμβητήριο για να προετοιμαστούμε για τους Ολυμπιακούς. Τον χειμώνα ξεπαγιάζουμε, το καλοκαίρι το νερό βράζει», επισημαίνει.

Το Σαββατοκύριακο ξεχώρισε ο I. Κοκκώδης (11ος στα 400 μικτής με πανελλήνιο ρεκόρ, 4.20.51). Τα άλλα αποτελέσματα: 400 μικτής (52 αθλητές): Δρυμωνάκος 25ος 4.26.07. 100 ελευθ. (100): 28η Νιανγκουάρα 26.44, 41η Κωστή 26.87. 1.500 ελ. (37): 17ος Γιαννιώτης 15.25.16, 25ος Διαμαντίδης 15.49.56. H ομάδα 4X100 μικτής γυν. ακυρώθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή