Στην Αθήνα το χρυσό

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετάλλιο, ακόμη και το χρυσό, μπορεί να κατακτήσει η εθνική ομάδα πόλο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, πιστεύει ο πρόεδρος της KOE Δημήτρης Διαθεσόπουλος. «Δεν αρκούμεθα στην 4η θέση στον κόσμο. Στη Βαρκελώνη ήταν εφικτό να πάρουμε μετάλλιο. Μας το αφαίρεσαν οι διαιτητές στον ημιτελικό με την Ουγγαρία. Πιστεύω ότι θα το πάρουμε στο μέλλον. Γιατί όχι στους Ολυμπιακούς και γιατί όχι και το χρυσό. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πια κάποιος που να πιστεύει πως η ομάδα αυτή δεν μπορεί να πάρει μετάλλιο», τόνισε. Και ο αρχηγός, Κώστας Λούδης, επαύξησε:

«Πάντα λέγαμε ότι έχουμε υψηλούς στόχους και βάζαμε τον πήχυ ψηλά. H 4η θέση αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας. Δεν μας φοβίζει το ότι οι άλλοι θα έχουν μεγάλες προσδοκίες από εμάς. Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Στη Βαρκελώνη δείξαμε μέρος των δυνατοτήτων μας. Μπορούσαμε να πάρουμε μετάλλιο. Είμαστε ανερχόμενη δύναμη και η αντιμετώπιση από τη διαιτησία στον ημιτελικό ήταν αναμενόμενη. Μένουμε προσγειωμένοι. H νέα χρονιά θέλει θυσίες. Τις αποδεχόμαστε. Ελπίζω τη χαρά που δεν δώσαμε στους Ελληνες στη Βαρκελώνη να την προσφέρουμε στους Ολυμπιακούς», είπε.

Ο κ. Διαθεσόπουλος αναφέρθηκε στις «ειδικές» συνθήκες υπό τις οποίες έπαιζαν οι πολίστες μας, μετά την αποτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τις αρχικές άσχημες εμφανίσεις στο Παγκόσμιο: «Βρεθήκαμε από το ναδίρ στο ζενίθ. Τις πρώτες ημέρες προβληματιζόμασταν πώς θα… επιστρέφαμε».

Επεσήμανε δε, ότι η ομάδα προέρχεται από μια συνεχή παραγωγική διαδικασία, αφού έξι από τους παίκτες είχαν κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο εφηβικό το 1995, ένας χάλκινο στο επόμενο πρωτάθλημα και δύο το χρυσό στο παγκόσμιο εφηβικό του 2001. Τέλος, εξέφρασε ένα παράπονο: «Δυστυχώς, τα φώτα της δημοσιότητας λάμπουν πιο πολύ για άλλα αθλήματα, που έχουν οικονομικό πλούτο, όχι, όμως, αθλητικό, όπως το δικό μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή