Δεύτερος γύρος τίτλου για τον Ολυμπιακό

Δεύτερος γύρος τίτλου για τον Ολυμπιακό

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοχρονιά στην κορυφή του πρωταθλήματος κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Βάσει της βαθμολογίας, ο μεγάλος αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» στο δρόμο προς την κατάκτηση του όγδοου στη σειρά τίτλου είναι ο Παναθηναϊκός (απέχει τέσσερις βαθμούς απ’ την κορυφή), με τον οποίο στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θα παίξει στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας». Αυτό είναι ίσως το μόνο μειονέκτημα στο πρόγραμμα των Πειραιωτών στο δεύτερο γύρο, καθώς στο σύνολό του χαρακτηρίζεται βατό και σαφώς πιο εύκολο σε σχέση με το πρόγραμμα του πρώτου γύρου.

Είναι αξιοσημείωτο πως στο δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός θα δώσει μόλις δύο αγώνες μακριά από την έδρα του. Στη 19η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Πανηλειακό στον Πύργο και στην 21η τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Τους υπόλοιπους δεκατρείς αγώνες θα τους δώσει όλους στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, παίζοντας εκτός έδρας -κατά σειρά- με τον Ακράτητο, την Καλλιθέα, τον Ιωνικό, τον Παναθηναϊκό και τη Χαλκηδόνα.

Στη διοικητική ηγεσία βλέπουν πως με το δυναμικό που έχει αυτήν τη στιγμή η ομάδα, κατάφερε να βγάλει τον πρώτο γύρο με λιγότερες απώλειες από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου. Μάλιστα, δεν παραβλέπουν το γεγονός πως στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μισού του πρωταθλήματος, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έπαιζαν και στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να μην είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στις εγχώριες διοργανώσεις. Εκεί αποδίδουν το «στραβοπάτημα» απ’ τον Ιωνικό στη Ριζούπολη (όταν το 2-0 έγινε 2-2) και την ήττα από την Προοδευτική στον Κορυδαλλό, δύο αγώνες που προηγήθηκαν ευρωπαϊκής αναμέτρησης. H άλλη απώλεια του Ολυμπιακού στον 1ο γύρο ήταν η εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Οχι άδικα, λοιπόν, οι Πειραιώτες σκέφτονται πως αφού τα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους με τέσσερις βαθμούς διαφορά τον αιώνιο αντίπαλο, ενώ είχαν πολυμέτωπο αγώνα, γιατί να μην έρθει και το όγδοο πρωτάθλημα στο λιμάνι. Τώρα, που το πρόγραμμα θα είναι πιο εύκολο, ενώ έχουν αυξηθεί οι λύσεις του Ουκρανού τεχνικού (αποκτήθηκε ο Γεωργάτος, γύρισε ο Ελευθερόπουλος, επιστρέφει ο Κούζμπα και τελειώνει το… μαρτύριο του Πατσατζόγλου), το σερί των τίτλων μπορεί να αυξηθεί. Οσο για το κενό του Αντζα, πιθανότατα θα καλυφθεί με την αγορά κεντρικού αμυντικού από την εγχώρια αγορά, με τον Βύντρα να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να… ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Βεβαίως, άλλο κεφάλαιο είναι η ευρωπαϊκή διάκριση. Και όλοι στον Ολυμπιακό παραδέχονται πως χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα προκειμένου να σταθούν επάξια οι «ερυθρόλευκοι» στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να περιμένετε από τώρα δραστικές αλλαγές, αλλά πιθανότατα το καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή