Ανοιξαν οι πόρτες της A1 για αλλαγή ξένων και κοινοτικών

Ανοιξαν οι πόρτες της A1 για αλλαγή ξένων και κοινοτικών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κύβος ερρίφθη. O υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, αποδέχτηκε την κοινή εισήγηση του ΕΣΑΚΕ και της EOK για τις αλλαγές των αλλοδαπών παικτών στην A1 κατηγορία και από σήμερα «ανοίγει» η πόρτα του πρωταθλήματος για τους κοινοτικούς και ξένους που έχουν ήδη συμφωνήσει με τις ομάδες και περίμεναν την υπογραφή της υπουργικής απόφασης. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, θα επιτρέπονται μεσούσης της περιόδου και μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου δύο αντικαταστάσεις Ευρωπαίων και δύο μη Ευρωπαίων δίχως παράλληλα να θίγεται ο αριθμός των 11 συμβολαίων Ελλήνων παικτών σε κάθε ομάδα. Επίσης, έγινε δεκτό το αίτημα της EOK να μην επιτρέπεται η προσθήκη ή αντικατάσταση Ελλήνων παικτών με άλλους Ελληνες, οι οποίοι έχουν προηγουμένως αγωνιστεί στο ελληνικό ή άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (περίπτωση Σχορτσιανίτη).

Οι εκπρόσωποι της EOK, του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ δεσμεύτηκαν ότι θα αρχίσουν, τον Φεβρουάριο, νέο κύκλο συζητήσεων για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το επαγγελματικό μπάσκετ, προκειμένου να μη δημιουργηθούν παρόμοια προβλήματα μ’ αυτό που προέκυψε στη φετινή περίοδο.

Τα νέα πρόσωπα που θα παρουσιαστούν στην αυριανή, αγωνιστική του πρωταθλήματος θα είναι οι Ούντριχ (Ολυμπιακός), Μάρκοβιτς (Πανιώνιος), Μουγιεζίνοβιτς (ΠΑΟ), Αλίχοτζιτς (ΠΑΟΚ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή