Και κεφάτοι και νικητές

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσες κι αν ήταν οι τιμές που έγιναν στον Αρβιντας Σαμπόνις από την Ευρωλίγκα, τον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς των «πρασίνων», ο Λιθουανός «γίγαντας» έφυγε προφανώς στενοχωρημένος από την Αθήνα για την ήττα της Ζαλγκίρις από τον πρωταθλητή Ελλάδος (91-80). H λάμψη των αστέρων του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που καπηλεύεται τα τρία τελευταία χρόνια η ULEB, ήταν πράγματι μεγάλη, καθώς η επικράτηση του Παναθηναϊκού είχε ως θεατή της και τον Ιμπραΐμ Κουτλουάι, ο οποίος αποθεώθηκε από την εξέδρα.

Επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός πέτυχε την 4η νίκη του στην Ευρωλίγκα, κάλυψε τη διαφορά των έξι πόντων από την ήττα του στον πρώτο γύρο και έχοντας κατοχυρώσει την 3η θέση του ομίλου του, μπορεί να έχει βλέψεις ακόμα και για να μπει «σφήνα» στη Μακάμπι και την ΤΣΣΚΑ, που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις. Το «κλειδί» της νίκης ήταν ένα και μοναδικό. Κάθε φορά που οι γηπεδούχοι έτρεχαν στην επίθεση και έβρισκαν ανοργάνωτη και χωρίς τον Σαμπόνις την άμυνα της Ζαλγκίρις, κατάφερναν να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια.

Η Ζαλγκίρις επέβαλε τον ρυθμό της στο πρώτο δεκάλεπτο (25-27) αλλά ο Παναθηναϊκός έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ που θα μπορούσε και έχοντας σε «εκρηκτική παραγωγικότητα» τον Χατζηβρέττα, τον Μουγιεζίνοβιτς και τον Αλβέρτη που αποτέλεσαν την ασφαλιστική δικλίδα για να μη χαθεί ένα κερδισμένο παιχνίδι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλαϊτζής, Μουγιεζίνοβιτς 9, ΜακΝτόναλντ 13, Τσαρτσαρής 5, Χατζηβρέττας 17, Αλβέρτης 19, Λάκοβιτς 9, Μίντλετον 4, Μπατίστ 15.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ: Τιμίνσκας 8, Μπέριτς 18, Σαμπόνις 18, Κότα 8, Γιάνκουνας 10, Λεπινάιτις, Γκούστας, Μπέαρντ 15, Σαλένγκα 3, Γιαβτόκας.

– Το «θρίλερ» στο κλειστό του Κορυδαλλού είχε ευχάριστο επίλογο για τον Ολυμπιακό, που συμπλήρωσε τριπλέτα νικών, επικρατώντας της Σλασκ Βρότσλαβ (98-92) και διατήρησε τις ελπίδες πρόκρισής του στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα. Με την υπογραφή του Γιώργου Διαμαντόπουλου που κράτησε «όρθιους» τους «ερυθρόλευκους» στο τρίτο δεκάλεπτο και τους ώθησε στη νίκη, ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι δεν βρήκε λύσεις στο ταχύτερο παιχνίδι της πολωνικής ομάδας και «λαχτάρησε» στο τελευταίο δεκάλεπτο, απέδειξε ότι η βαθμολογική αντεπίθεση που άρχισε στη Λιόν, μπορεί να έχει διάρκεια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντόπουλος 23 (3), Λιαδέλης 18 (1), Βολκοβίσκι 15 (1), Γιούρακ 8, Γκόρενς 14 (2), Τόμιτς, Σκλάβος 8 (1), Χαρίσης 9 (3) Μπάγκαριτς 3.

ΣΛΑΣΚ: Γκριρ 31 (2), Βόιτσικ 21 (2), Σιμπνιέφσκι, Πέιν 9 (2), Χίζι 1, Γιελίνσκι 9 (1), Γκνέφσκι 5 (1), Ραντλ 4, Τόμζικ 12 (2), Κότσιουκ.

Ζευγάρια Κυπέλλου

Με την ευχή του προέδρου της EOK, Ανδρέα Μιαούλη, να μην επαναληφθούν έκτροπα των προηγούμενων διοργανώσεων, το 10ο φάιναλ φορ του κυπέλλου ανδρών και το 4ο φάιναλ φορ των γυναικών «ανοίγουν πανιά» στα γήπεδα της Λαμίας (27-29/2) και του ΜΕΤΣ (21-22/2). Ολυμπιακός – Περιστέρι και Απόλλων Πάτρας – Αρης είναι τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών που ανέδειξε η κλήρωση του φάιναλ φορ των ανδρών, ενώ στις γυναίκες θα παίξουν Πειραϊκός – ΔΑΣ Ανω Λιοσίων και Θερμαϊκός – Αστέρας Εξαρχείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή