Μέτρα ασφαλείας κατά των χούλιγκαν

Μέτρα ασφαλείας κατά των χούλιγκαν

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Των φρονίμων τα παιδιά… Οι Πορτογάλοι διοργανωτές του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου προετοιμάζουν την αμυντική τους γραμμή απέναντι στο μένος των Αγγλων οπαδών. Οι αστυνομικές αρχές της Πορτογαλίας έχουν ζητήσει τη συνδρομή των συναδέλφων τους από τη Βρετανία, με στόχο να μηδενίσουν, εάν αυτό είναι δυνατό, τα επεισόδια τα οποία δημιουργούν συχνά πυκνά εκτός Γηραιάς Αλβιώνας οι φίλαθλοι των «λιονταριών».

«Είμαστε αναγκασμένοι να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο και να φτάσουμε στο σημείο, όπου οι Αγγλοι οπαδοί δεν θα συνοδεύονται από την κακή φήμη. Δεν είναι απλώς το πρόβλημα του χουλιγκανισμού, είναι επίσης ένα πρόβλημα διαχείρισης του πλήθους», υποστήριξε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, Κλίφορντ Σκοτ, ο οποίος ειδικεύεται στην ψυχολογία των μαζών.

Οι Πορτογάλοι διοργανωτές υπολογίζουν πως στα γήπεδα της ιβηρικής χερσονήσου θα βρεθούν περίπου 50.000 Αγγλοι φίλαθλοι κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης. Κύριο μέλημά τους είναι η απαγόρευση εισόδου στη χώρα στους «ταραξίες» και γι’ αυτόν το λόγο έχει δημιουργηθεί μια λίστα από 2.000 ονόματα τα οποία έχουν βεβαρημένο παρελθόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή