Αφιερωμένη εξαιρετικά

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατόν δεκαοκτώ πόντους πέτυχαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο «Παλαντόζ» της Μπολόνια και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μπορούσε να μην τους χαρίσει τη χθεσινή προπόνηση, επιστρέφοντας στην Αθήνα, με τη σπουδαία νίκη επί της Σκίπερ.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν -συνολικά- το καλύτερο παιχνίδι τους στη φετινή περίοδο και δεν επηρεάστηκαν από την απουσία του αρχηγού τους Φραγκίσκου Αλβέρτη, τον οποίο μνημόνευσε ο Σέρβος προπονητής.

«Παίξαμε και για τον αρχηγό μας, που έμεινε στην Αθήνα. Πιστεύω ότι ήμαστε εκπληκτικοί και πολύ μεθοδικοί. Ξέραμε ότι η Σκίπερ, στην έδρα της, πετυχαίνει 99 πόντους και δέχεται 94. Περιορίσαμε αυτά τα ποσοστά στην κανονική διάρκεια του αγώνα και είχαμε πείσμα στις δύο παρατάσεις», είπε ο «Ζoτς», που είχε συγκεκριμένη τακτική για να αποβληθεί με 5 φάουλ ο «εφιάλτης» της Σκίπερ, Βούγιανιτς, με τους 34 πόντους και τα οκτώ τρίποντα.

«Τα τέσσερα από τα πέντε φάουλ του, έγιναν γιατί επιμέναμε να παίζουμε επίθεση από την πλευρά που μάρκαρε ο Βούγιανιτς. Πιστεύω ότι αυτή η νίκη μάς ανέβασε ένα επίπεδο ψηλότερα στην Ευρωλίγκα».

Β H επόμενη κίνηση του κοινής δράσης που δεσμεύθηκαν να έχουν ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Γιόζεφ Μπλάτερ και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, σε συνάντηση που θα προγραμματισθεί με αξιωματούχους της ΔΟΕ, αλλά και της ιρλανδικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να απαιτηθεί από τους δύο φορείς η συνταγματική εφαρμογή του άρθρου 182 για τον κοινωνικό αθλητισμό.

«Ο κ. Μπλάτερ είναι απόλυτα ενημερωμένος για ό,τι συμβαίνει στην εφαρμογή των αθλητικών θεμάτων από την Ευρωπαϊκή Ενωση και πρόκειται να κινηθούμε στον ίδιο άξονα για τη θεσμική υπεράσπιση των ομοσπονδιών», υποστηρίζει συμπερασματικά από τη συνάντηση κορυφής ο κ. Βασιλακόπουλος.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι το εμπορικό μοντέλο λειτουργίας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μπάσκετ έχει αποτύχει, ενώ και η άκρατη εμπορευματοποίησή του «ξεθωριάζει» τάχιστα τον κοινωνικό χαρακτήρα των δύο δημοφιλέστερων σπορ.

«Δεν γίνεται να μην μπουν φραγμοί στις ανεξέλεγκτες διαθέσεις των μάνατζερ και των ομάδων να θέλουν μελλοντικά να δανείζουν τους παίκτες του στις εθνικές ομάδες και να τους θεωρούν «κτήμα» τους. Τα δε ελλειμματικά ταμεία των περισσότερων ευρωπαϊκών ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ ανεβαίνουν σε εκατομμύρια ευρώ», λέει ο κ. Βασιλακόπουλος, που βρήκε στη Ζυρίχη, ίσως και… ανέλπιστα, έναν ομοϊδεάτη του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί από την ανεξαρτητοποίηση και τη δράση της G14 στο ποδόσφαιρο και της ULEB στο μπάσκετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή