Ευρωπαϊκό θρίλερ με βόλεϊ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θρίλερ ώς την τελευταία στιγμή αναμένεται να είναι, για τις ελληνικές ομάδες, η υπόθεση – πρόκριση στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών στο βόλεϊ, παρά τις σπουδαίες νίκες που σημείωσαν στην 3η αγωνιστική ημέρα, με την οποία ολοκληρώθηκε ο A΄ γύρος. Υπεύθυνο είναι το ανόητο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης. Υπάρχουν πέντε όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και στους προημιτελικούς θα προκριθούν… έξι. Μάλιστα, η διοργανώτρια του «φάιναλ φορ», η ρωσική Μπέλγκοροντ, κάτοχος του τίτλου, θα μετάσχει στους τελικούς, ασχέτως της θέσης, που θα καταλάβει στη φάση των ομίλων. Στην εξάδα θα περάσουν οι πρώτοι των ομίλων και ο καλύτερος δεύτερος. Αν η Μπέλγκοροντ πρωτεύσει, τότε η 2η ομάδα του ομίλου θα μπει στη διαδικασία σύγκρισης με τις άλλες 2ες. Αν, όμως, 1η αναδειχθεί άλλη ομάδα, η Μπέλγκοροντ θα περάσει στους τελικούς και η καλύτερη 2η θ’ αναδειχθεί από τους άλλους ομίλους.

Στον όμιλο αυτόν μετέχει ο Ηρακλής, που νίκησε στην Ιταλία την Ματσεράτα και στη Θεσσαλονίκη την τσεχική Λίμπερετς και την Μπέλγκοροντ, και δείχνει ικανός ν’ αναδειχθεί 1ος, αφού οι Ρώσοι δεν ενδιαφέρονται για τους αγώνες αυτούς, ενώ η Ματσεράτα έχει το μειονέκτημα της ήττας από τον Ηρακλή. Πάντως, δεν έχει κριθεί η 1η θέση, αφού η Ματσεράτα μπορεί να νικήσει στην έδρα της την Μπέλγκοροντ και εκτός τον Ηρακλή και τους Τσέχους. Αν, πάντως, ο Ηρακλής επιβληθεί, την τελευταία αγωνιστική, της Ματσεράτα, η λογική λέει ότι θα τερματίσει πρώτος, γιατί είναι φαβορί και στον αγώνα με την Λίμπερετς. O Ολυμπιακός έπραξε το εκτός έδρας καθήκον του, νικώντας την πολωνική, Τσεστοχόβα και τη γερμανική, Μπερλίν. Αν θεωρήσουμε ότι θα πετύχει το ίδιο στη Γλυφάδα, θα φθάσει στις τέσσερις νίκες και θα περιμένει να δει τι θα συμβεί στους άλλους ομίλους. Δυστυχώς, έχει δύο μειονεκτήματα:

– Εχασε τρία σετ στους νικηφόρους αγώνες του και δεν πήρε έστω ένα στην εντός έδρας ήττα από την ιταλική, Τρεβίζο.

– Τουλάχιστον σε άλλους τρεις ομίλους ενδέχεται ο 2ος να φτάσει στις τέσσερις νίκες και, προς το παρόν, όλοι οι 2οι έχουν καλύτερο συντελεστή σετ.

Με βάση το πρόγραμμα, ο Ολυμπιακός μπορεί (εφόσον ηττηθεί στο Τρεβίζο με 0-3) να τερματίσει με 10 β. και 12-9 σετ. Ικανές να φτάσουν στους ίδιους βαθμούς είναι η βελγική Κνακ (και, μάλιστα, πιθανότατα, με καλύτερη διαφορά σετ, αφού τώρα έχει 7-4 σετ και της απομένουν δύο εύκολοι εντός έδρας αγώνες), η αυστριακή Χοτ Βόλεϊς και η ρωσική, Ισκρα. Με την υπάρχουσα κατάσταση, φαβορί για την 6η θέση είναι η Κνακ. Πρέπει, λοιπόν, ο Ολυμπιακός να κάνει την υπέρβαση και να νικήσει στην Ιταλία, την τελευταία αγωνιστική.

Γι’ αυτό λέμε, ότι όλα θα κριθούν μάλλον στο «παρά πέντε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή