Αυτοκαταργήθηκαν τα μέτρα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πράξη καταργήθηκαν τα περίφημα μέτρα της αστυνομίας για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της A΄ Εθνικής. Και εισιτήρια πωλήθηκαν χέρι με χέρι τη μέρα των αγώνων κοντά στα γήπεδα, αλλά και οι οπαδοί των φιλοξενουμένων μπήκαν στις κερκίδες, έστω και αν δεν φορούσαν κασκόλ της ομάδας τους. Μάλιστα, στο Αιγάλεω κάθησαν μαζί οι οπαδοί των γηπεδούχων και του ΠΑΟΚ. Στα Ανω Λιόσια, ήταν περισσότεροι οι φίλοι του Ολυμπιακού απ’ του Ακράτητου, ενώ περισσότεροι όλων ήταν οι… αστυνομικοί, αρκετοί εκ των οποίων δεν μπορούσαν να κρύψουν τα γέλια τους για τα μέτρα που είχαν αποφασίσει οι προϊστάμενοί τους.

Χθες, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος πέταξε το μπαλάκι στον πολιτικό προϊστάμενο της αστυνομίας, τον υπουργό Δημόσιας Τάκης Γιώργο Φλωρίδη: «Το ζήτημα της ασφάλειας, της βίας και ορισμένες φορές της ωμής βίας είναι αστυνομικού χαρακτήρα. Είναι αστυνομικό ζήτημα και όχι αθλητικό. Δεν θέλω να παρεμβαίνουμε στο έργο της αστυνομίας. H αρμοδιότητα για τα μέτρα που παίρνονται ανήκει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξεως και στην ελληνική αστυνομία». Θέση πήρε και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει κωμικοτραγικά όσα συμβαίνουν και εκφράζει την αντίθεσή της στα μέτρα της αστυνομίας. Αύριο ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης θα βρεθεί στα γραφεία της ΕΠΑΕ για να συζητήσουν με τους ιθύνοντες της διοργανώτριας του πρωταθλήματος αρχής, λύσεις για την αντιμετώπιση της βίας. Επίσης, την Πέμπτη και την Παρασκευή, η ΓΓΑ διοργανώνει στην Αθήνα σεμινάριο με θέμα «H βία στους αθλητικούς χώρους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή