Παραμύθια για αγρίους…

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι και αν η αστυνομία δεν αφήνει τους οπαδούς των φιλοξενουμένων να μπαίνουν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. H ΕΠΑΕ, διά στόματος του προέδρου της Θανάση Κανελλόπουλου, ξεκαθάρισε πως θα παίρνει η ίδια τα εισιτήρια που αναλογούν στη φιλοξενούμενη ΠΑΕ και θα τα μοιράζει στους οπαδούς της! Ουσιαστικά, ο πρόεδρός της υποκύπτει στις έντονες πιέσεις του Ολυμπιακού που διαφώνησε και στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΑΕ στο μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών των φιλοξενουμένων, καθώς έβλεπε στο βάθος του τούνελ τον κίνδυνο να πάει αργότερα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας», χωρίς φιλάθλους του. Σε έναν αγώνα που ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κριθεί το φετινό πρωτάθλημα!

«Με την απόφαση για την απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών, είναι πολλές ΠΑΕ σύμφωνες κι άλλες όχι. Είμαστε υπέρ των αποφάσεων για την καταπολέμηση της βίας, αλλά και υπέρ της ανεμπόδιστης προσέλευσης του κόσμου και κατά των μέτρων που είναι εκτός πραγματικότητας. Τα μέτρα του κ. Λιάνη είναι διαφορετικά από αυτά της αστυνομίας», ήταν η δήλωση του κ. Κανελλόπουλου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΕΠΑΕ, την οποία παρακολούθησε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης.

Είναι αξιοσημείωτο πως ο κ. Λιάνης υποστήριξε ότι είναι υπέρ της άρσης των μέτρων της αστυνομίας τα οποία βρίσκονται υπό την… ομπρέλα του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Φλωρίδη. Ομως, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει το νόμο που απαγορεύει τη μετακίνηση των οργανωμένων οπαδών. Χάος! Τώρα, τι θα γίνει τις επόμενες Κυριακές στα γήπεδα; O Θεός να βάλει το χέρι του.

«Πολλές ΠΑΕ δέχονται το μέτρο και άλλες όχι… H δική μου απόφαση δεν απαγορεύει σε κανένα να παρακολουθήσει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα. Με τα μέτρα που έχει λάβει η αστυνομία έχουν προκληθεί τριβές και διαφωνίες. Θα μεταφέρω τις απόψεις των ΠΑΕ στους κ. Βενιζέλο και Φλωρίδη και θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα εάν κριθούν αναγκαίες… Μέχρι τότε θα ισχύσουν τα υπάρχοντα», δήλωσε ο κ. Λιάνης.

Από τον υπουργό Αθλητισμού ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως οι αστυνομικοί ζητούν ταυτότητα από τους φιλάθλους που προσέρχονται στο γήπεδο: «Οι ταυτότητες θα ελέγχονται μόνο σε περίπτωση επεισοδίων. Και ο κ. Φλωρίδης θέλει τον κόσμο στα γήπεδα».

– «Είναι πλέον καιρός να ξεκινήσει μεταξύ της Ομοσπονδίας και της Πολιτείας ένας οργανωμένος διάλογος», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε χθεσινή του επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Φλωρίδη ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος παράλληλα ζητάει την απόσυρση των μέτρων για όσο διάστημα διαρκεί ο διάλογος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή