Ηττα – προσγείωση του Παναθηναϊκού

Ηττα – προσγείωση του Παναθηναϊκού

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αναρρίχηση του Παναθηναϊκού στις δύο πρώτες θέσεις του β΄ ομίλου της Ευρωλίγκα «σκάλωσε» από τη Μακάμπι, στο κλειστό του Σπόρτινγκ, όπου η… ισόβια πρωταθλήτρια του Ισραήλ νίκησε 91-84 και έδειξε ότι ίσως είναι φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση του, φετινού, ευρωπαϊκού τίτλου. Μπορεί να είναι τετριμμένο αλλά είναι απαραίτητο να επαναληφθεί. O Παναθηναϊκός, όπως και πέρυσι, έχει σχεδιαστεί σωστά σε όλες τις θέσεις του από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο στο πόστο του σέντερ.

Η Μακάμπι διέθετε τον Λιθουανό πρωταθλητή Ευρώπης Σαρούνας Γιακισεβίτσιους, που πέτυχε 30 πόντους με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας από τη γραμμή των 6,25 μ., αλλά οι Ισραηλινοί δημιούργησαν την ποιοτική διαφορά του αγώνα από τον Βούιτσις και τη συντριπτική υπεροχή τους στα ριμπάουντ (19-38). Οπως συνέβη και στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και όπως θα συμβαίνει σε αναμετρήσεις που ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού θα διαθέτει καλύτερους ψηλούς παίκτες, οι πιθανότητες νίκης των «πρασίνων» θα μειώνονται σημαντικά.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν εκπληκτικά το παιχνίδι, κέρδισαν το προβάδισμα του σκορ και «χάρισαν» ένα «εφιαλτικό» τρίλεπτο στον ΠΑΟ στο τέλος του α΄ δεκαλέπτου όταν το 13-21 μετατράπηκε σε 13-33. H απάντηση των γηπεδούχων για το «ψαλίδισμα» της διαφοράς δεν προήλθε από την άμυνά τους αλλά από τον Γιάκα Λάκοβιτς που μετέτρεψε το δεύτερο δεκάλεπτο σε «μονομαχία» με τον Γιασικεβίτσιους. Ακόμα και το 4ο φάουλ του Γιακισεβίτσιους δεν σταμάτησε τη Μακάμπι που άλλαξε την άμυνά της σε «ζώνη» και εκμεταλλεύτηκε τα άστοχα σουτ των αντιπάλων της.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 18, Μουγιεζίνοβιτς 2, ΜακΝτόναλντ 19, Λάκοβιτς 22, Τσαρτσαρής 2, Παπανικολάου 8, Μίντλετον 2, Χατζηβρέττας 8, Μπατίστ 3.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Γιασικεβίτσιους 30, Βούιτσιτς 18, Μπέρσταϊν 11, Πάρκερ 12, Σέλεφ 2, Τόμας 6, Σαρπ, Χαλπερίν 2, Μπαστόν 10.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή