Στις θέσεις τους τα παιδιά του χιονιού

Στις θέσεις τους τα παιδιά του χιονιού

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδος βρίσκονται καλυμμένες με το άσπρο πάπλωμα του χιονιού και τα αυτοκίνητα χρειάζονται αλυσίδες, οι χιονοδρόμοι φορούν τα πέδιλά τους γιατί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν σταματούν. Ετσι και αυτό το Σαββατοκύριακο στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα επικρατεί αναβρασμός. Ιδιαίτερα στην Ημαθία, όπου διεξάγονται το Βαλκανικό Κύπελλο και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων στους δρόμους αντοχής.

Σήμερα, στο χιονοδρομικό κέντρο «Τρία Πέντε Πηγάδια» διεξάγεται το πουρσουίτ ενώ αύριο στο Σέλι θα γίνει ο αγώνας στο σπριντ, σε απόσταση 1.500 μέτρων. Οι αθλητές τρέχουν κατ’ αρχάς μόνοι, κόντρα στον χρόνο. Μετά, με βάση τους τελικούς χρόνους, βγαίνουν οι 16 καλύτεροι, οι οποίοι χωρίζονται σε τέσσερις τετράδες. Από αυτές περνούν στην επόμενη φάση οι οκτώ καλύτεροι και για να βγει αμέσως μετά η τελική τετράδα.

Στις διοργανώσεις παίρνουν μέρος οι κορυφαίοι Ελληνες και Ελληνίδες αθλήτριες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα ονόματα των Φάφαλη (σπριντ), Χριστοφορίδη (δίαθλο), Μοσχοβάκου, Καλοφύρη και Μπαλκαμπά. Για τους νικητές θα υπάρχουν και χρηματικά έπαθλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή