ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ΟΛΕΓΚ Προτάσοφ δείχνει να προσγειώνεται στην πραγματικότητα. Οτι δηλαδή, οι αμυντικοί που διαθέτει δεν μπορούν να αποδώσουν στην ευθεία, με αποτέλεσμα, όταν βρεθούν αντιμέτωποι με γρήγορους κυνηγούς, η άμυνα να φαντάζει… ελβετικό τυρί. Πρόσφατο παράδειγμα, το ματς με τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ δεν παρουσιάζεται μόνο στον Ολυμπιακό. Θυμάστε τι έπαθε ο Παναθηναϊκός στο Ολντ Τράφορντ, που ο Σουμ πήγε και έπαιξε με 4-4-2.

ΦΥΣΙΚΑ το σύστημα με λίμπερο στην άμυνα καταστρέφει το θέαμα και καμία μεγάλη ομάδα που σέβεται τον εαυτό της δεν το εφαρμόζει.

ΑΛΛΑ δυστυχώς για τις δικές μας, δεν διαφαίνεται να υπάρχει άλλη λύση. Δεν είναι μόνο ότι δεν έχουν αμυντικούς, με οξυδέρκεια και ταχύτητα, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη αλληλοκάλυψη. Είναι ότι κανείς προπονητής, ξένος ή Ελληνας, δεν προσπάθησε σταδιακά να διδάξει την άμυνα σε ευθεία.

ΑΠΛΩΣ όταν η ομάδα τους έπαιζε με υποδεέστερο αντίπαλο, έβαζε τέσσερις αμυντικούς και στα… δύσκολα λίμπερο.

Ο ΠΡΟΤΑΣΟΦ, λάτρης του θεαματικού ποδοσφαίρου δεν μπορούσε να δεχθεί αυτήν τη φιλοσοφία, έστω κι αν την δοκίμασε για πρώτη και τελευταία φορά στον αγώνα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Επειτα την εγκατέλειψε, με τα γνωστά αποτελέσματα.

ΟΜΩΣ τώρα το πήρε απόφαση. H δοκιμή που έκανε στην Ξάνθη και του «βγήκε» δείχνει πως στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει τον τίτλο, θα παρατάξει την ομάδα με λίμπερο.

ΑΛΛΑ μ’ αυτήν τη νοοτροπία της βαθμοθηρίας, μην περιμένετε από ελληνική ομάδα να δείτε θεαματικό ποδόσφαιρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή